Anunturi de Mica Publicitate
Abonament la editia electronica
Iasi Tv Life
TeleM
TVR Iasi Telejurnal
Abonament la editia tiparita

vineri, 29.03.2024

Ministrul Muncii: Marile companii trebuie să înțeleagă că românii nu sunt sclavii nimănui

GALERIE
olguta-vasilescu
  • olguta-vasilescu
- +

Marile companii vor trebui să înțeleagă faptul că românii nu mai sunt sclavii nimănui și că trebuie și ei să muncească pe salarii decente, iar facilitățile fiscale pe care le face statul român le vor permite să crească veniturile angajaților lor, a declarat ministrul Muncii și Justiției Sociale, Olguța Vasilescu.

"Marile companii private trebuie să înțeleagă faptul că românii nu mai sunt sclavii nimănui și că trebuie să muncească și ei pe salarii decente. Poate că nu vor putea din primii ani să facă salariile cum sunt în Uniunea Europeană, dar în mod sigur își vor permite să crească toate aceste venituri ale angajaților lor, în condițiile în care statul român le face facilități fiscale.(...) Ne dorim de la mediul de afaceri să-i dăm cât mai multe facilități fiscale, să avem un mediu de afaceri prietenos, poate mai bun decât este peste tot în Uniunea Europeană din punct de vedere al fiscalizării, dar în același timp banii care nu mai revin statului, din TVA de exemplu, care s-a scăzut de la 24% la 19%, din taxa de stâlp care nu se mai colectează, din accizele scăzute la începutul anului, din impozitul pe profit, impozitul pe dividende, care a scăzut de la 16% la 5% și de la anul o să fie zero, în condițiile în care dăm mediului de afaceri toate aceste facilități, ne așteptăm ca banii respectivi să se ducă nu numai în profitul lor, în buzunarul lor, ci să meargă și către partea de investiții, să meargă și către partea de salarizare, ca să poată aduce cât mai mulți români în clasa de mijloc", a spus Olguța Vasilescu.

Întrebată dacă Legea salarizării unitare nu va crea o diferență mare de salarizare între sistemul de stat și cel privat, ministrul Muncii a precizat că ideea nu este "să-i abandonăm pe cei din mediul privat", ci, dimpotrivă, mediul privat să fie forțat cumva să crească la rândul său veniturile angajaților.

Pe de altă parte, aceasta a precizat că vestea proastă pentru angajatori este aceea că nu o să se mai poată lucra la negru, în cadrul Inspecției Muncii urmând să fie creată o divizie specială în acest sens.

"Vestea proastă pentru angajatori nu este aceea că trebuie să crească salariile sau că nu vor avea parte de deducerile fiscale și de facilitățile fiscale la care se așteaptă. Vestea proastă este că nu o să se mai poată lucra la negru. Suntem în reorganizare cu Inspecția Muncii și vom crea o divizie specială pentru munca la negru. De acolo se pierd foarte mulți bani de la stat, dar mai grav decât orice este că acei oameni sunt nenorociți pe viață, pentru că ei, neplătindu-li-se asigurările medicale, nu pot să beneficieze de servici medicale, contribuțiile la pensii, nu pot să-și ia pensia când vor iesi la pensie...nu pot să meargă în șomaj să-și ia indemnizație de șomaj. Aici vom fi fără milă", a precizat ministrul Muncii.

agerpres.ro

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Cine profită de madam Şoşoacă

Pavel LUCESCU

Cine profită de madam Şoşoacă

Campania care urmează la Iaşi nu trebuie să devină un circ de tip Şoşoacă, decât dacă vrem să ne batem joc de viitorul acestui oraş. Nu vreau să spun că madam SOS România ar trebui ignorată, ci că n-ar fi rău dacă am încerca să înţelegem mai mult ce are în cap când vine vorba de viitorul oraşului şi mai puţin ce vrea ea să ne vândă, adică scandal.

opinii

Distrugerea statuilor

Alexandru CĂLINESCU

Distrugerea statuilor

Frenezia negatoare woke e urmarea obscurantismului, a fanatismului şi a inculturii. Ideologii woke au cale liberă în mass-media, au pătruns în universităţi şi în şcoli. Acţiunile lor n-au nimic comun cu adevărul istoric. Ei pretind că fac dreptate celor ai căror strămoşi au fost umiliţi şi exploataţi, în realitate manipulează istoria şi adâncesc fracturile sociale.

De ce este atât de aspru Postul Mare?

pr. Constantin STURZU

De ce este atât de aspru Postul Mare?

Faţă de celelalte posturi de peste an, Postul Mare (care precede Sfintele Paşti) este considerat unul aspru, atât din punct de vedere alimentar, cât şi din alte puncte de vedere. De ce este – sau ni se pare a fi – Postul Mare atât de aspru? De ce, în genere, ne este atât de greu să postim? Din mulţimea de posibile răspunsuri, să reflectăm azi la trei dintre ele.

Roboţi

Codrin Liviu CUȚITARU

Roboţi

Robotul a trecut, treptat, de la „plimbarea” convulsivă pe coridoarele Universităţii, la alergarea „profesionistă”. Se arăta capabil să sară şi peste obstacole, plăcerea sa supremă fiind „să evite” deliberat, în viteză, femeile de serviciu îngenuncheate pe ciment şi prinse în efortul răzuirii gumelor de mestecat aruncate iresponsabil. Îngrijitoarele se speriau îngrozitor şi ţipau injurios după Robogică (foarte des îl numeau „pocitania dracului”!).

pulspulspuls

Un mare mister la liberalii ieşeni: cine va primi de la Bucale pâinea şi cuţitul listelor din toamnă?

Un mare mister la liberalii ieşeni: cine va primi de la Bucale pâinea şi cuţitul listelor din toamnă?

Un mare mister tace şi face pe piaţa politichiei locale în această perioadă, stimaţi electori: cine va face listele de candidaturi de la parlamentarele din toamnă la liberalii ieşeni? 

Caricatura zilei

La reciclat pet-uri și doze

Când Sistemul Garantie Colectare te pune pe gânduri

Cumpara editia digitala

Vremea in Iasi

Curs valutar

Parteneri

Intrebarea zilei

Vladimir Putin, presedintele Federatiei Ruse, a declarant intr-un interviu dat jurnalistului american Tucker Carlson ca nu va ataca niciun stat NATO. Credeti ca isi va respecta cuvantul dat?

vezi raspunsuri