Ministul Educatiei, la Iasi, intr-o sedinta de lucru cu directorii unitatilor de invatamant din judet

vineri, 21 iunie 2013, 08:37
3 MIN
 Ministul Educatiei, la Iasi, intr-o sedinta de lucru cu directorii unitatilor de invatamant din judet

Ministrul Educatiei participa la aceasta ora, in sala de festivitati a Colegiului “Costache Negruzzi”, la o sedinta de lucru cu directorii unitatilor de invatamant din judet. Remus Pricopie a explicat ca intalnirea cu sefii din invatamantul iesean face parte dintr-o serie de intalniri a caror scop este de a discuta principalele probleme existente in sistem. “Ma intalnesc in mod periodic cu directorii unitatilor scolare, Caselor Corpului Didactic, cluburilor sportive, inspectoratelor. Am fost deja cred ca in 12-13 judete si incerc sa fac lucrul acesta de fiecare data cand am posibilitatea. Cred ca e foarte important sa ma adresez directorilor si sa discutam problemele scolii. Sunt multe si evident ca gasim solutii mai repede si mai bine daca exista aceasta discutie. Ieri, de exemplu, am fost la Ploiesti si am facut acelasi lucru cu colegii nostri din Prahova. Peste o saptamana, merg la Constanta si seria acestor intalniri continua. Iar faptul ca e ultima zi de scoala nu inseamna ca ne-am luat vacanta. Nu, avem treaba”, a declarat ministrul Pricopie.

Demnitarul a adaugat ca, pe parcursul intrevederii, vor fi puse pe tapet aspecte care tin de examenele nationale, de pregatirile pentru viitorul an scolar, dar si de calitatea actului didactic. “Vom discuta toate subiectele pe care le putem discuta in doua-trei ore. Discutam si despre bacalaureat, discutam si despre pregatirile pentru inceperea anului scolar urmator, despre evaluari, despre lucrurile pe care trebuie sa le gestionam. Vom discuta si despre calitatea actului didactic, pentru ca ma uitam zilele trecute pe rezultatele din anii anteriori – asta apropo de faptul ca saptamana viitoare avem evaluarea de la sfarsitul clasei a VIII-a – si rezultatele nu sunt bune. Atunci cand ai aproximativ 25%-30% din elevi cu note sub 5 la matematica si la romana, la sfarsitul clasei a VIII-a… Nu sunt cifre care sa ne bucure si trebuie sa gasim solutii. Sigur ca aceste solutii nu au cum sa fie unele peste noapte dar, daca vrem sa pregatim anul urmator si anii urmatori mai bine, trebuie sa luam masuri de acuma”, a punctat Remus Pricopie.

Ministrul a precizat ca intalnirea constituie si un prilej de a prezenta proiectele lansate in ultima perioada, pentru a vedea in ce masura sunt agreate. “Unul dintre ele este cel al centralizarii simularilor. Inainte de a vorbi de simularea de clasa a XI-a, trebuie sa vorbim de simularea de clasa a XII-a, care anul acesta s-a facut fara o coordonare intre judete si intre scoli. Or, cred ca e mai bine sa ne coordonam si, la anul probabil, in martie sau in aprilie, sa avem aceasta simulare. Si cred ca este bine sa facem si simularea pentru clasa a XI-a, adica cu un an inainte de examen. In general, reactiile pe care le-am primit din partea profesorilor sunt pozitive. Sigur ca este un efort in plus din partea tuturor, pentru ca nu este usor. O sa organizam dupa desfasurarea bacalaureatului o conferinta de presa si o sa discutam si despre munca din spate. Vorbim de zeci de mii de ore de munca pentru organizarea unei astfel de activitati, dar eu cred ca e necesar”, a mentionat ministrul Pricopie.

Comentarii