Mobilizare exemplară: S-au strâns ajutoare lângă Teiul lui Eminescu

luni, 03 aprilie 2017, 01:50
2 MIN
 Mobilizare exemplară: S-au strâns ajutoare lângă Teiul lui Eminescu

Zeci de ieşeni au venit sâmbătă, 1 aprilie, în parcul Copou pentru a aduce haine şi alimente pentru familiile nevoiaşe. Pachetele s-au strâns lângă Teiul lui Eminescu, evenimentul intitulându-se „Copacul cu haine“.

Ieşenii au venit în număr foarte mare cu sacoşe cu haine, alimente sau jucării, iar în doar jumătate de oră de la ora anunţată, pentru strângerea ajutoarelor pentru cei săraci, ora 14.00, se adunaseră deja foarte multe pachete cu haine, încălţăminte şi alimente neperisabile.

 „Ne-am gândit să începem mai repede curăţenia de pentru Paşte anul acesta şi, cu această ocazie, să ajutăm şi nişte oameni care au nevoie de sprijin. Am adus nişte hăinuţe şi jucării care nouă nu ne mai sunt de folos şi pe care sperăm ca cei din Dagâţa să le folosească cu drag“, a declarat un ieşean care a donat două sacoşe cu alimente, haine şi jucării. Strângerea de pachete pentru persoanele aflate în dificultate face parte din campania „Copacul cu haine“ şi a avut loc în nouă oraşe din ţară. Astfel, oamenii au putut să doneze în Bucureşti, Iaşi, Cluj, Timişoara, Braşov, Sibiu, Ploieşti, Piteşti şi Galaţi. Ieşenii au putut dona până la ora 16.00, voluntarii campaniei strângând haine, jucării, rechizite şi alimente neperisabile pentru familiile din satul Dagâţa. Campania „Copacul cu haine“ se organizează de şase ani în Bucureşti, acesta fiind primul an în care ajunge şi în alte oraşe ale ţării.  

Comentarii