Modificări importante, de luni până la primăvară: Traseul 8 devine de autobuz, traseul 7 se înjumătăţeşte

sâmbătă, 06 septembrie 2014, 01:57
1 MIN
 Modificări importante, de luni până la primăvară: Traseul 8 devine de autobuz, traseul 7 se înjumătăţeşte

Noi modificări în transportul în comun din Iaşi. Începând de săptămâna viitoare, tramvaiele de pe traseul 8, Copou – Baza 3, vor fi înlocuite cu autobuze, iar tramvaiul 7 va circula din Canta, pe la Gară, dar va întoarce în Târgu Cucu, şi nu în Baza 3, ca până acum. Aceste modificări vor intra în vigoare începând de luni, 8 septembrie, fiind cauzate de lucrările la liniile de tramvai din zona CET.

„De luni, tramvaiele nu vor mai circula în zo­na Calea Chişinăului – Tudor Vla­dimirescu pentru că se va trece la betonarea pe calea de rulare a tramvaielor. Dacă vremea va fi propice, această lu­cra­rea va dura cel puţin 3 săp­tămâni, iar după turnarea betonului se va trece la amenajarea spaţiului verde. Tram­va­iele care întorc la Baza 3 vor fi introduse anul viitor, pentru că intervine sezonul rece şi nu vor putea fi făcute lucrări de beto­nare şi asfaltare, dar sperăm că pentru tramvaiele care merg spre Tudor Vladimirescu spre sfârşitul lunii octombrie să pu­tem da drumul la linie“, a precizat Sebastian Buraga, purtă­torul de cuvânt al Primăriei.

Lu­crările la liniile de tramvai din zona Baza 3 fac parte din proiectul european prin care s-a mo­der­nizat deja calea de rulare din Nicolina, Ţesătura sau Metalur­gie. Tronsonul de la Baumax până în rondul de la Baza 3 este ultima porţiune din proiect în care se vor schimba liniile de tramvai.

Comentarii