Anunturi de Mica Publicitate
Abonament la editia electronica
Iasi Tv Life
TeleM
TVR Iasi Telejurnal
Abonament la editia tiparita

vineri, 29.03.2024

Multe şi mărunte: A venit şi un clujean la Politehnica

GALERIE
nuna
  • nuna
- +

După aducerea a patru jucători străini – sârbul Dejan Bjelic, croatul Sinisa Cvetanovic, americanul Mike Baolgun şi grecul Michael Liapis, a venit şi rândul unui român să vină la echipa de baschet CS Politehnica Iaşi. Este vorba de jucătorul Matei Nuna, o extremă de 27 de ani venit de la CS Universitatea Cluj, care a evoluat în prima tinereţe la CSU Asesoft Ploieşti. De asemenea, jucătorul american Jermale Jones şi-a prelungit contractul cu un an, cu formaţia antrenată de grecul Yannis Tsiroyannis şi macedoneanul Boian Hristovski
 
 
Simona Halep ia locul Serenei
Simona Halep, locul doi mondial, va deveni după turneul de la Wimbledon, când Serena Williams va ieşi din top 10, jucătoarea activă cu cele mai multe săptămâni consecutive între primele zece clasate. Halep a intrat în top 10 la 27 ianuarie 2014 şi după terminarea turneului de la Wimbledon se va afla în a 182-a săptămână între primele jucătoare ale lumii. De când a ajuns în top 5, în primăvara anului  2014, Halep a petrecut doar nouă săptămâni sub această linie. De şapte săptămâni, românca este în top 4. Americanca Serena Williams este însărcinată şi nu a mai jucat din ianuarie, când a câştigat turneul Australian Open. Williams va ieşi din top 10 pentru prima dată după aprilie 2012. Ea se află între primele zece jucătoare ale lumii de 276 de săptămâni.
 
Victorie la Regata Lucerna
Echipajul feminin de 8^1 al României a câştigat, ieri, medalia de aur la cea de-a treia etapă de Cupă Mondială de canotaj, găzduită de Lucerna. Echipajul tricolor, format din- Mihaela Petrila, Adelina Boguş, Viviana Bejinariu, Ioana Vrînceanu, Iuliana Popa, Denisa Tîlvescu, Mădălina Bereş, Laura Oprea, Daniela Druncea, a devansat echipajele din Noua Zeelandă şi Marea Britanie. Tot ieri, în cursa de două rame fără cârmaci, echipajul României, format din Mihai Ţigănescu şi Cosmin Pascari, a încheiat pe locul IV,  medalia de aur revenind Noii Zeelande. Un alt echipaj care a reprezentat România la Lucerna, cel masculin de dublu vâsle (Ioan Prundeanu şi Marian Enache), s-a clasat pe locul V în finala B. Cea de-a treia etapă de Cupă Mondială, de la Lucerna, a fost cel mai important test înaintea Campionatului Mondial din SUA (Sarasota-Bradenton), între 24 septembrie şi 1 octombrie.
 
Senzaţională victorie pentru Juventus
Echipa Juventus Bucureşti, nou promovată în Liga I, a învins, sâmbătă, în deplasare, cu scorul de 3-2 (3-0), formaţia Fenerbahçe Istanbul, într-un meci amical.  Juventus a condus cu 3-0 la pauză, prin golurile reușite de Andrei Muscă (‘5), Liviu Băjenaru (‘17) şi Ciprian Petre (4’3), Fener reducând din scor după pauză, prin internaţionalul Mehmet Ekici (56, 67). În formaţia antrenată de Aykut Kocaman, au jucat fotbalişti binecunoscuţi pe plan internaţonal ca portarul Volkan, Mehmet Topal, Ozan Tufan, Mathieu Valbuena sau Robin van Persie. Fenerbahçe a terminat pe locul al treilea în ediția trecută a campionatului Turciei. Juventus va debuta în Liga I sâmbătă 15 iulie, pe stadionul ''Ilie Oană'' din Ploiești, contra echipei Dinamo (21,00).
 
Surpriza finlandeză din Austria
Finlandezul Valtteri Bottas a câştigat, ieri,  pe circuitul de la Spielberg, Marele Premiu al Austriei, a noua etapă a Campionatului Mondial de Formula 1. Acesta este al doilea succes în F1 din cariera lui Bottas. Finlandezul s-a impus şi în etapa a patra, la Marele Premiu al Rusiei. Bottas a pornit din pole position în cursa de la Spielberg. Pe locul doi s-a clasat germanul Sebastian Vettel, iar pe poziţia a treia a terminat austriacul Daniel Ricciardo. Lewis Hamilton, care a pornit de pe poziţia a opta a grilei, fiind penalizat, a încheiat al patrulea, iar pe cinci s-a clasat finlandezul Kimi Räikkönen.  Au abandonat Max Verstappen (Red Bull, Olanda), Fernando Alonso (McLaren-Honda, Spania), Kevin Magnussen (Haas-Ferrari, Danemarca) şi Carlos Sainz (Toro Rosso-Renault, Spania). În clasamentul general al piloţilor conduce acum Sebaastian Vettel cu 171 p, urmat de Lewis Hamilton (151) şi Valtteri Bottas (136 p). Lider la constructori este Mercedes (287 p), urmată de Ferrari (254) şi Red Bull (152). Următoarea etapă, GP-ul Marii Britanii, va avea loc duminica viitoare, pe circuitul de la Silverstone.
 
Teste cu Spania, la handbal feminin
Naţionala de handbal feminin a României, formată în principal din jucătoare mai tinere din lotul lărgit, a obţinut o victorie şi o înfrângere în meciuri amicale cu selecţionata B a Spaniei, la Monzon. În primul meci amical, Spania B a câştigat cu scorul de 27-22 (12-13), iar duminică, în cea de-a doua partidă, tricolorele s-au impus cu scorul de 26-22 (13-13). Pentru acţiunea din Spania, antrenorul Ambros Martin a mizat pe multe jucătoare tinere din lotul lărgit tricolor, în timp ce ibericele au aliniat lotul B. România şi Spania vor avea meciuri oficiale în toamna acestui an, în preliminariile Campionatului European din 2018. Tricolorele vor juca primele partide din grupa a IV-a preliminară, cu Austria (27 septembrie, la Râmicu Vâlcea) şi cu Portugalia (1 octombrie, la Luso).
 
 
Bethanie se operează
Jucătoarea americană de tenis Bethanie Mattek-Sands, locul 103 WTA, a anunţat, sâmbătă, într-un mesaj video postat pe Facebook, că a suferit o ruptură de tendon şi o deplasare a rotulei de la genunchiul drept în meciul cu Sorana Cîrstea din turul doi de la Wimbledon şi nu va mai juca în acest an. Bethanie a plâns în timpul mesajului emoţionant, povestind cum a trăit accidentarea şi momentele de după. "Am stat acolo ceva timp, pentru mine parcă a fost o eternitate", a afirmat ea. Sportiva a vorbit şi despre Sorana Cîrstea: “Îmi amintesc când a venit Sorana la mine, mi-a spus că totul va fi în regulă. Cred că este extraordinar, pentru că suntem toate adversare în circuit şi totuşi multe jucătoare sunt prietenele mele. În acel moment Sorana era acolo în calitate de prietenă a mea. Nu conta că eram în timpul unui meci. înseamnă mult pentru mine. Este o persoană extraordinară". Ea a anunţat că va merge la New York pentru a consulta un specialist înaintea operaţiei.
 
Rooney s-a întors la Everton
Atacantul echipei Manchester United, Wayne Rooney, a revenit, ieri,la formaţia Everton, de la care a plecat în vara anului 2004. Rooney, în vârstă de 31 de ani, a venit liber de contract şi a semnat o înţelegere pe două sezoane cu Everton. Wayne Rooney este un produs al clubului Everton şi a fost cedat la Manchester United la vârsta de 18 ani, pentru care a marcat 253 de goluri în 559 de partide.
 
 
Atlet jamaican dopat
Atletul jamaican Jason Livermore, medaliat cu aur şi cu bronz la Jocurile Commonwealth-ului, în 2014, a fost depistat pozitiv, a anunţat Agenţia Antidoping din Jamaica. Livermore, în vârstă de 29 de ani, a fost găsit dopat în urma unui control în afara competiţiilor, făcut în luna decembrie. O audiere în acest caz este programată la 11 septembrie. Jason Livermore a obţinut aurul la Jocurile Commonwealth-ului la ştafetă 4x100 m, alături de Usain Bolt, Kemar Bailey-Cole şi Nickel Ashmeade. El a câştigat medalia de bronz la Glasgow în proba de 200 de metri. 

    

 

 

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Cine profită de madam Şoşoacă

Pavel LUCESCU

Cine profită de madam Şoşoacă

Campania care urmează la Iaşi nu trebuie să devină un circ de tip Şoşoacă, decât dacă vrem să ne batem joc de viitorul acestui oraş. Nu vreau să spun că madam SOS România ar trebui ignorată, ci că n-ar fi rău dacă am încerca să înţelegem mai mult ce are în cap când vine vorba de viitorul oraşului şi mai puţin ce vrea ea să ne vândă, adică scandal.

opinii

Distrugerea statuilor

Alexandru CĂLINESCU

Distrugerea statuilor

Frenezia negatoare woke e urmarea obscurantismului, a fanatismului şi a inculturii. Ideologii woke au cale liberă în mass-media, au pătruns în universităţi şi în şcoli. Acţiunile lor n-au nimic comun cu adevărul istoric. Ei pretind că fac dreptate celor ai căror strămoşi au fost umiliţi şi exploataţi, în realitate manipulează istoria şi adâncesc fracturile sociale.

De ce este atât de aspru Postul Mare?

pr. Constantin STURZU

De ce este atât de aspru Postul Mare?

Faţă de celelalte posturi de peste an, Postul Mare (care precede Sfintele Paşti) este considerat unul aspru, atât din punct de vedere alimentar, cât şi din alte puncte de vedere. De ce este – sau ni se pare a fi – Postul Mare atât de aspru? De ce, în genere, ne este atât de greu să postim? Din mulţimea de posibile răspunsuri, să reflectăm azi la trei dintre ele.

Roboţi

Codrin Liviu CUȚITARU

Roboţi

Robotul a trecut, treptat, de la „plimbarea” convulsivă pe coridoarele Universităţii, la alergarea „profesionistă”. Se arăta capabil să sară şi peste obstacole, plăcerea sa supremă fiind „să evite” deliberat, în viteză, femeile de serviciu îngenuncheate pe ciment şi prinse în efortul răzuirii gumelor de mestecat aruncate iresponsabil. Îngrijitoarele se speriau îngrozitor şi ţipau injurios după Robogică (foarte des îl numeau „pocitania dracului”!).

pulspulspuls

Un mare mister la liberalii ieşeni: cine va primi de la Bucale pâinea şi cuţitul listelor din toamnă?

Un mare mister la liberalii ieşeni: cine va primi de la Bucale pâinea şi cuţitul listelor din toamnă?

Un mare mister tace şi face pe piaţa politichiei locale în această perioadă, stimaţi electori: cine va face listele de candidaturi de la parlamentarele din toamnă la liberalii ieşeni? 

Caricatura zilei

La reciclat pet-uri și doze

Când Sistemul Garantie Colectare te pune pe gânduri

Cumpara editia digitala

Vremea in Iasi

Curs valutar

Parteneri

Intrebarea zilei

Vladimir Putin, presedintele Federatiei Ruse, a declarant intr-un interviu dat jurnalistului american Tucker Carlson ca nu va ataca niciun stat NATO. Credeti ca isi va respecta cuvantul dat?

vezi raspunsuri