Multe şi mărunte: Ghiaurii din Karabuk se descurcă

luni, 21 august 2017, 01:43
4 MIN
 Multe şi mărunte:  Ghiaurii din Karabuk se descurcă
 
Mijlocaşul Gabriel Torje şi atacantul Gheorghe Grozav au marcat pentru Karabukspor în meciul câştigat în faţa echipei Basakşehir, scor 3-1, în etapa a doua a campionatului Turciei. Gabriel Torje a marcat în minutul 29, iar Grozav în minutul 67. Jucătorul din Republica Moldova, Epureanu,  a marcat în propria poartă, în minutul 45^1. Pentru Basakşehir a înscris Napoleoni (‘2). La Karabukspor au mai jucat Paul Papp şi Cristian Tănase, în timp ce Valerică Găman a fost rezervă.
 
Sporting şi Salzburg au chef de goluri
Formaţia Sporting Lisabona a învins, sâmbătă, în deplasare, cu scorul de 5-0, echipa Vitoria Guimaraes, în etapa a treia a campionatului Portugaliei, în ultimul meci de dinaintea confruntării cu FCSB, din returul play-off-ului Ligii Campionilor. Golurile au fost marcate de Bruno Fernandes(‘3 şi ’59), Bas Dost (’21 şi ’24)  şi Adrien Silva (’85). Formaţia FCSB a încheiat la egalitate, scor 0-0, meciul cu Sporting Lisabona, disputat, marţi, în deplasare, în turul play-off-ului Ligii Campionilor. Veşti proaste şi pentru Viitorul: adversara sa, FC Salzburg, a învins pe teren propriu cu 5-1 pe Sankt-Pölten, prin golurile marcate de Dabbur (’31, ’52), Wolf (’47), Gulbrandsen (’59) şi Hwang (’90).
 
Starea Ligii secunde
Formaţia Foresta Suceava a fost învinsă, sâmbătă, în deplasare, cu scorul de 1-9 de echipa Dacia Unirea Brăila, într-un meci din etapa a treia a Ligii a II-a. Golurile învingătorilor au fost marcate de Frunză (3), Roşu (2, unul din penalti), Roşoagă, Niţă, Oprea (autogol) şi Puia. Pentru Foresta a înscris Horoamă. Celelalte  rezultate ale etapei: ASA Târgu Mureş – Luceafărul Oradea 3-2; CS Mioveni – Olimpia Satu Mare 3-0; FC Argeş – Ştiinţa Miroslava 3-0; Ripensia Timişoara – Sportul Snagov 2-0; Chindia Târgovişte – ASU Politehnica Timişoara 2-0; Metaloglobus Bucureşti – Pandurii Târgu Jiu 2-3; Hermannstadt – Dunărea Călăraşi 2-1; CS Baloteşti – CS Afumaţi 0-0; Academica Clinceni – UTA 0-3;Etapa a patra a eşalonului secund va avea loc miercuri.
 
Fricţiuni interchineze la Universiadă
China a boicotat, sâmbătă, ceremonia de deschidere a celei de-a 29-a ediţii a Universiadei de vară de la Taipei (Taiwan), cel mai mare eveniment sportiv organizat vreodată de această insulă pe teritoriul său.,Conform presei locale, boicotul Republicii Populare Chineze ar fi fost motivat de prezentarea, în cadrul ceremoniei, a preşedintelui Taiwanului, Tsai Ing Wen, cu titlul său oficial de "preşedinte al Republicii China", în timp Beijingul a insistat pentru ca aceasta să fie desemnată drept "lider" al "Taipeiului chinez". Doamna Tsai nu a ţinut niciun discurs cu această ocazie, mulţumindu-se doar să salute publicul. Relaţiile dintre Beijing şi Taipei s-au deteriorat după venirea la putere, în luna mai, a preşedintelui Tsai Ing Wen, al cărei Partid Democrat Progresist este favorabil independenţei insulei.
 
Recordul monegascilor
Echipa AS Monaco a învins, vineri seară, în deplasare, cu scorul de 1-0, echipa FC Metz, într-un meci din etapa a treia a campionatului Franţei, al 15-lea său succes consecutiv, un record pentru Ligue 1. Unicul gol al partidei a fost marcat de Radamel Falcao, în minutul 79. AS Monaco este prima echipă din istoria fotbalului francez care a obţinut 15 victorii consecutive în primul eşalon. Precedentul record, de 14 victorii consecutive, îi aparţinea formaţiei Girondins Bordeaux (stabilit în perioada 14 martie 2009 – 23 august 2009). În plus, AS Monaco a înregistrat al 23-lea meci consecutiv fără înfrângere şi al 35-lea meci în care a înscris cel puţin un gol.
 
Real refuză pe Juventus
Clubul Real Madrid a respins o ofertă de 75 de milioane de euro făcută de gruparea Juventus Torino pentru internaţionalul croat Mateo Kovacic, în vârstă de 23 de ani, informează cotidianul As. Oferta a fost respinsă în urmă cu câteva zile, gruparea madrilenă precizând că mijlocaşul nu este de vânzare. Kovacic este legitimat la Real Madrid din 2015, când a fost transferat de la Internazionale Milano pentru 31 de milioane de euro.
 
Decedat la 35 de ani
Halterofilul bulgar Veliciko Ciolakov, medaliat cu bronz la Jocurile Olimpice din 2004, de la Atena, a încetat din viaţă, duminică, la vârsta de 35 de ani, Anunţul a fost făcut de medicii de la spitalul din Smolian. Cauza decesului, probabil embolie, încă nu a fost confirmată. Ciolakov a câştigat bronzul olimpic la categoria ^105 kg. în 2004, el a obţinut şi argintul mondial, la aceeaşi categorie. În 2008, sportivul a fost suspendat patru ani pentru dopaj. 

    

 

 

Comentarii