Multe şi mărunte: Neagu, jucătoarea etapei

vineri, 20 octombrie 2017, 01:43
8 MIN
 Multe şi mărunte: Neagu, jucătoarea etapei

Interul Cristina Neagu de la CSM Bucureşti a fost aleasă prin voturile fanilor juătoarea etapei a II-a din Liga Campionilor. Neagu are 20 de goluri marcate şi ocupă locul secund în clasamentul golgeterilor competiţiei. Cristina Neagu a primit 523 de voturi, din cele 861 exprimate de fani pe site-ul EHF, celelalte mergând către Laura van der Heijden (FTC Budapesta, 296 voturi) şi portarul Katrine Lunge (Vipers Kristiansand, 42). Neagu a avut o evoluţie excelentă în etapa a II-a, cu 12 goluri din 13 aruncări, în partida cu Vistal Gdynia, scor 34-23. În prima etapă, ea a înscris opt goluri cu Krim Ljubljana (30-18) şi are 20 în total pentru locul 2 în topul marcatoarelor, după Iveta Luzumova (HC Thuringer, 21). CSM Bucureşti este liderul grupei A, cu 4 puncte, şi va disputa următoarea partidă duminică, în deplasare, cu danezele de la Nykobing.

Meciul cu Turcia, pe Gruia

Federaţia Română de Fotbal (FRF) a anunţat, joi seară, că echipa naţională va disputa meciul amical cu Turcia, din data de 9 noiembrie, la Cluj, pe stadionul Dr. Constantin Rădulescu. Partida cu selecţionata antrenată de Mircea Lucescu va începe la ora 20.15. Meciul amical al României cu Olanda, din 14 noiembrie, de pe Arena Naţională, este programat la ora 21.00. Ultimele dueluri cu Turcia au avut loc în 2012 (1-0 la Istanbul), respectiv 2013 (0-2 la Bucureşti), în preliminariile Cupei Mondiale din 2014. în aceeaşi campanie de calificare, tricolorii au întâlnit şi Olanda (1-4 la Bucureşti şi 0-4 la Amsterdam). Naţionala României va disputa următoarele jocuri oficiale în septembrie 2018, odată cu debutul noii competiţii Liga Naţiunilor UEFA. Tragerea la sorţi a grupelor va avea loc la 24 ianuarie 2018.

 Bani pentru Liga Elitelor

Încasările provenite de la meciul dintre naţionalele României şi Kazahstanului (3-1), din preliminariile Cupei Mondiale 2018, în valoare de 10.673 de euro, vor fi direcţionate către Liga Elitelor U17 şi U19, a anunţat Federaţia Română de Fotbal. 'Începând cu 27 septembrie 2017, suporterii echipei naţionale au putut vota într-un sondaj pe site-ul frf.ro proiectul de dezvoltare a fotbalului românesc la nivel de copii şi juniori în care să fie investit profitul obţinut la meciul România — Kazahstan. Proiectul care a primit cele mai multe voturi din partea fanilor este «'Constituirea unui fond de premiere pentru laureatele competiţiilor de elită organizate de FRF şi dedicate fotbalului juvenil — Liga Elitelor U17 şi U19, Cupa României Elită U17 şi U19 — menit să stimuleze formarea celor mai talentaţi tineri jucători şi obţinerea performanţei sportive»”, potrivit unui comunicat FRF.

Iniţiativa face parte din planul de măsuri propus de Administraţia FRF, regăsindu-se la fiecare partidă disputată pe teren propriu în preliminariile recent încheiate ale Cupei Mondiale 2018.

 

 

 

Misiune grea pentru Rednic

Tehnicianul echipei Standard Liège, Ricardo Sa Pinto, a declarat că respectă opinia adversarului său de astăzi, Mircea Rednic, care consideră pe Mouscron favorită în confruntarea contând pentru etapa a XI-a a campionatului Belgiei. “Respect opinia colegului meu. în ceea ce ne priveşte, ne concentrăm mai mult asupra evoluţiei noastre şi asupra dorinţei de a ne continua parcursul bun. Ceea ce se spune din afară nu are importanţă, fiecare este liber să îşi spună părerea”, a declarat Sa Pinto. El consideră că meciul cu Mouscron va fi dificil. “Nu am mai învins-o pe Mouscron de mai mult timp. Va fi un meci dificil, intens, cu multe dueluri, însă suntem pregătiţi”, a afirmat tehnicianul. În etapa a zecea, Standard Liege a învins, cu scorul de 3-1, echipa Kortrijk. Meciul Mouscron – Standard Liège, din etapa a XI-a, va avea loc astăzi de la ora 21.30.

 

Crezul lui Mourinho

Antrenorul formaţiei Manchester United, José Mourinho, îşi apără stilul defensiv pe care îl imprimă echipelor lui. El a declarat, miercuri seară, după victoria obţinută la Lisabona, cu Benfica, în Liga Campionilor, că o echipă bună din punct defensiv nu comite o crimă. "Am fost echipa pozitivă, am controlat jocul tot timpul. Nu am simţit că putem lua gol, am fost solizi din punct de vedere defensiv. Uneori simt că a fi buni din punct de vedere defensiv e o crimă, dar nu e crimă. A fi buni din punct de vedere defensiv este un pas pentru a obţine rezultate. Ştiam că presiunea echipei Benfica nu poate dura 90 de minute. Benfica nu poate face tot meciul extraordinara muncă defensivă pe care a făcut-o Liverpool împotriva noastră. Fără nicio presiune, ştiam că golul o să vină. Avem nouă puncte, suntem la un punct de calificare şi la o victorie de câştigarea grupei. Un joc bun, solid", a declarat Mourinho.Manchester United a învins, cu scorul de 1-0, pe Benfica Lisabona, în atapa a treia a Grupei A a Ligii Campionilor, prin golul marcat de Rashford, în minutul 65.

 Primele fotbaliştilor iberici

Jucătorii spanioli vor fi premiaţi de federaţie cu câte 114.000 de euro, sumă netă, dacă vor câştiga Cupa Mondială din Rusia. Acest premiu a fost stabilit în urma unei întruniri dintre fotbalişti şi conducători ai federaţiei spaniole, în martie, când forul era condus de Angel Maria Villar. între timp Villar a ajuns în faţa justiţiei, fiind suspectat de deturnare de fonduri şi abuz de încredere, iar Federaţia Spaniolă de Fotbal (RFEF) are un conducător interimar, Juan Luis Larrea, trezorierul forului. Marca notează că unii jucători consideră că negocierile din martie s-au făcut în grabă, astfel că nu ar fi excluse alte discuţii pe acest subiect. În cazul în care spaniolii vor ajunge în finală şi nu o vor câştiga, prima este de 92.000 de euro. În 2014, jucătorii iberici au primit câte 30.000 de euro pentru calificarea la turneul final din Brazilia, aceeaşi sumă urmând a le fi achitată pentru obţinerea locului în Rusia şi mărită în funcţie de parcursul ulterior

Alonso rămâne la McLaren

McLaren a anunţat, ieri, că spaniolul Fernando Alonso şi-a prelungit contractul, astfel că va concura şi în 2018 pentru echipa britanică. Momentul a fost marcat de McLaren printr-ul filmuleţ amuzant postat pe Facebook. "Este fantastic că pot continua colaborarea cu toţi cei de la McLaren. Mă simt ca acasă aici”, a declarat Alonso. Pilotul spaniol, dublu campion mondial la Formula 1 (2005, 2006) concurează pentru McLaren din 2015.

 

Selecţionerul nord-irlandez, beat la volan

Selecţionerul Irlandei de Nord, Michael O'Neil, a rămas fără permis pentru 16 luni, după ce a recunoscut că a condus sub influenţa băuturilor alcoolice, informează presa engleză. Michael O'Neill a fost reţinut de poliţie, la 10 septembrie, la periferia oraşului Edinburgh, fiind bănuit de conducere sub influenţa alcoolului. Poliţia scoţiană a anunţat că a reţinut şi acuzat un bărbat de 48 de ani pentru conducere sub influenţa alcoolului, în jurul orei locale 13.00, pe A720, centura oraşului Edinburgh. Alcoolemia tehnicianului a fost de trei ori mai mare decât limita permisă de lege. Federaţia nord-irlandeză a precizat, atunci, într-un comunicat, că este la curent cu incidentul în care a fost implicat Michael O'Neill, dar este treaba poliţiei şi nu va comenta acest subiect.

Un maraton mai scurt, din greşeală

Organizatorii maratonului din Milwaukee au anunţat că, dintr-o eroare de marcare a traseului, participanţii la ediţia din acest an a competiţiei au alergat cu 1,3 kilometri mai puţin decât este distanţa oficială a probei (42,195 kilometri). Această gafă vine după ce, în 2016, traseul a fost cu peste 800 de metri mai lung. Duminică, mai mulţi concurenţi au fost uimiţi să vadă pe propriile GPS-uri că deşi încheiaseră cursa nu au parcurs toţi cei 42,195 kilometri, relatează L’Equipe. Directorul tehnic al cursei, Chad Antcliff, a anunţat că eroarea a fost cauzată de interpretarea eronată a itinerariului, semnalizarea fiind făcută greşit. Antcliff a precizat că va face totul pentru ca astfel de greşeli să nu mai aibă loc.

 

 Micţiune de cinci etape

Fotbalistul formaţiei FC Turris, Giovanni Liberti, a fost suspendat cinci meciuri pentru că ar fi urinat pe teren, către fanii echipei adverse, la un meci cu Sarnese, din serie D. Jucătorul ar fi urinat către tribuna în care se aflau fanii grupării oaspete şi ar fi făcut gesturi obscene la partida de duminică. Liberti, în vârstă de 21 de ani, neagă acuzaţiile, iar clubul său a anunţat că va face apel Preşedintele grupării, Antonio Colantonio, s-a declarat revoltat de sancţiunea în cazul lui Liberti. “Jucătorul nostru nu a făcut nimic din ce se spune. Grav este că suspendarea a fost dictată în baza mărturiei arbitrului asistent care se afla pe partea opusă a terenului. Clubul oaspete a confirmat că fotbalistul nostru nu a făcut ce i se impută”, a precizat Colantonio.

Înregistrare ilegală

Miliardarul rus Dimitri Ribolovlev, acţionar majoritar al AS Monaco, a fost pus sub acuzare, joi, pentru complicitate la încălcarea dreptului la viaţă privată. Plângerea a fost depusă de Tania Rappo, o apropiată a familiei Ribolovlev. Aceasta a organizat primele întâlniri între Ribolovlev şi un comerciant de opere de artă, Yves Bouvier, pe care rusul l-a acuzat ulterior că i-a supraevaluat 37 de tablouri (Picasso, Modigliani, Rothko, Monet, etc), pe care i le-a vândut pentru suma de două miliarde de dolari, deşi valoarea lor ar fi fost de doar 500 de milioane de dolari. Tania Rappo s-a plâns că a fost înregistrată fără voia sa de avocatul lui Ribolovlev, pentru ca Bouvier să fie atras într-o capcană. Dimitri Ribolovlev s-a prezentat, ieri dimineaţă, în faţa judecătorului care se ocupă de acest dosar. După ce a fost audiat, el a părăsit palatul justiţiei din Monaco fără să facă declaraţii presei.

 

Comentarii