Nissan Terrano, bazat pe Dacia Duster

luni, 17 iunie 2013, 01:50
2 MIN
 Nissan Terrano, bazat pe Dacia Duster

Nissan a anunţat că pentru piaţa din India va construi un model denumit Terrano şi care va fi bazat pe Duster. Japonezii au publicat deja şi prima schiţă oficială ale modelului.

În primul an de la lansarea pe piaţa din India, Renault Duster a înregistrat 60.000 de comenzi, ceea ce i-a făcut pe oficialii Nissan să se gândească şi la o versiune care să poarte sigla lor. Va exista o diferenţa de preţ între versiunea lor şi original: Nissanul va fi mai scump cu 600 de euro decât Dusterul. Debutul comercial al noului Nissan Terrano va avea loc în ultima parte a acestui an. Din desen recunoaştem alura Dusterului, contribuţia designerilor Nissan fiind în partea frontală, complet schimbat (probabil şi stopurile vor fi diferite)
„Terrano va juca un rol important în creşterea vânzărilor pe piaţa din India. Sunt încântat să prezint atât numele, cât şi prima imagine a ceea ce va deveni un model foarte important pentru Nissan. Puteţi vedea din schiţă că Terrano are un design îndrăzneţ şi distinctiv, care va atrage o bază de clienţi mare din India. În ceea ce priveşte performanţele sale şi alte caracteristici, vom prezenta ulterior informaţii suplimentare“, a declarat Kenichiro Yomura, Preşedinte şi CEO Nissan Motor India Pvt Ltd.

După debutul din India, unele voci spun că Terrano ar putea fi introdus şi pe piaţa din Statele Unite ale Americii, însă aceste zvonuri nu au fost comentate de reprezentanţii mărcii japoneze. Nissan va construi noul Terrano la uzina sa din Oragadam, Chennai (India), unde este produs şi Renault Duster. În aceeaşi uzină este fabricată şi versiunea cu postul de conducere pe partea dreaptă a lui Dacia Duster, comercializată în Regatul Unit şi Irlanda, pieţe unde modelul este prezent sub sigla Dacia. Nissan a mai preluat modele Dacia şi le-a comercializat sub sigla sa: în Mexic Loganul se vinde drept Nissan Aprio, iar în Africa de Sud Loganul pick-up se numeşte Nissan NP-200.
 

Comentarii