Noua Stradela Sf. Andrei inutilă? Nu va ajuta cu nimic cozile uriaşe de dimineaţă, din Nicolina

marți, 05 mai 2015, 01:51
2 MIN
 Noua Stradela Sf. Andrei inutilă? Nu va ajuta cu nimic cozile uriaşe de dimineaţă, din Nicolina
Noua arteră deschisă de Primărie, care face legătura directă între strada Palat şi Podul Cantemir, este sens unic spre Gara Internaţională
 
Stradela Sf. Andrei, care face legătura dintre strada Palat şi Podul Cantemir, a fost deschisă circulaţiei rutiere. Artera a fost dată în folosinţă cu o întârziere de aproape şase luni.
Comisia de circulaţie de la nivelul municipalităţii a decis, săptămâna trecută, ca stradela să fie sens unic spre Cantemir, iar accesul este permis doar şoferilor care coboară pe strada Palat.Aceştia au "verde" timp de 22 de secunde.
 
 
Viceprimarul Mihai Chirica a precizat că nu se va permite traversarea străzii Palat dinspre zona Palas spre stradelă, întrucât la Palas este reglementat viraj obligatoriu la dreapta pentru a evita crearea de blocaje rutiere.
În acelaşi timp, şoferii care vin dinspre Podu Roş nu vor putea face stânga pentru a folosi stradela.

Potrivit lui Chirica, in­tersecţia dintre stradelă şi Splai Bahlui a fost inclusă în sistemul de management al traficului şi, în funcţie de datele de trafic care vor fi disponibile din toamna acestui an, reglementările de circulaţie pe noua stradă ar putea fi modificate. Înfiinţarea stradelei a fost decisă încă din noiembrie 2012, când a fost finalizată documentaţia tehnică.

Începând cu toamna anului trecut, Primăria a anunţat, aproape lunar, termene pentru punerea în funcţiune a noii artere rutiere. Stradela are 190 m şi două benzi de circulaţie. În cadrul proiectului au fost realizate şi trotuarele aferente străzii pe o suprafaţă de 380 mp.

 

Comentarii