De Business

Punem punctul pe știi

Noutăţile din zona fiscală care vizează industria IT vor fi dezbătute la Iaşi pe 19 ianuarie

sâmbătă, 14 ianuarie 2017, 02:50
2 MIN
 Noutăţile din zona fiscală care vizează industria IT vor fi dezbătute la Iaşi pe 19 ianuarie

Asociaţia Patronală a Industriei de Software şi Servicii (ANIS) va organiza o întâlnire cu reprezentanţii companiilor high-tech din judeţ pentru a discuta noutăţile din zona fiscală care vizează în mod direct industria IT. Reuniunea va avea loc în dimineaţa zilei de 19 ianuarie, în Sala Mare a Primăriei Iaşi.

Întâlnirea de business are sprijinul Primăriei municipiului Iaşi, prin Grupul Local de Lucru pentru Tehnologia Informaţiei. „Discuţiile vor fi găzduite de către domnul Mihai Chirica, primar al municipiului Iaşi, alături de reprezentanţii Asociaţiei Patronale a Industriei de Software şi Servicii – ANIS, Pricewaterhouse Coopers şi reprezentanţi ai mediului de business. Întâlnirea va include o informare, susţinută de Andreea Mitiriţă, Tax Director la PricewaterhouseCoopers, asupra noutăţilor din zona fiscală care vizează industria de tehnologie (ordinul privind scutirea de impozit pentru crearea de programe de calculator, Stock Option Plan pentru angajaţi, scutirea de impozit pentru profitul reinvestit), aplicarea lor şi modalităţi de implementare“, au precizat organizatorii.

Nu în ultimul rând, în cadrul întâlnirii va avea loc şi o prezentare referitoare la opţiunile de formare alternativă pentru industria high-tech, intitulată „Atragerea de talente în industrie: Programe de reconversie/formare rapidă – soluţia pentru acoperirea deficitului de talente?“, susţinută de Dan Zaharia, site manager al Şcolii Informale de IT. Prezenţa la eveniment trebuie confirmată de cei interesaţi până pe data de 17 ianuarie, printr-un e-mail la una din următoarele adrese: alexandru.timis@anis.ro sau adina.stoleru@primaria-iasi.ro. „Accesul la eveniment se va face începând cu ora 9:15, pe baza confirmării prealabile şi a cărţii de identitate“, au mai transmis organizatorii.

Comentarii