Număr mare de candidaţi la concursurile de la „Negruzzi”

marți, 08 martie 2016, 02:51
2 MIN
 Număr mare de candidaţi la concursurile de la „Negruzzi”

Colegiul Naţional „Costache Negruzzi“ din Iaşi a organizat în acest weekend două concursuri pentru elevii de clasa a IV-a, unul la limba şi literatura română, "Ionel Teodoreanu", şi unul la matematică, „Traian Lalescu“. 

Reprezentanţii instituţiei de învăţământ s-au declarat impresionaţi de numărul de candidaţi care au participat la cele două probe organizate weekendul trecut, explicând faptul că la matematică s-au înscris 600 de persoane şi au participat 585, iar la română, 540 de elevi. Acest lucru în condiţiile în care anul trecut au participat 471 de elevi la matematică şi doar 400 la română.

„Am avut rezultate foarte bune, spun eu. Au venit copii foarte buni, la matematică am avut chiar şi un punctaj maxim, iar la română au fost punctaje foarte bune. Depinde şi de fiecare copil în parte, de domeniul faţă de care are o înclinaţie şi de felul în care s-a pregătit. Faţă de alţi ani, am avut mai mulţi candidaţi“, a declarat Elvira Rotundu, directoarea colegiului.

Ieri s-au afişat rezultatele de la concurs şi s-au putut depune contestaţiile, iar rezultatele finale vor fi făcute publice mâine, după ora 14.00. Elevii cu cele mai bune rezultate vor avea posibilitatea să se înscrie în clasa a V-a fără a mai da un nou examen. „Noi le dăm posibilitatea celor care iau premii să opteze pentru înscrierea la noi fără a susţine testarea din mai, când vom mai avea un număr de locuri scoase la concurs. Dar o parte dintre acestea le vom oferi drept recompensă celor cu rezultate bune la concursuri“, a adăugat directorul. Colegiul pregăteşte pentru anul şcolar 2016-2017 cinci clase a V-a, dintre care două de intensiv engleză şi una de intensiv germană. 

 

Comentarii