De Sănătate

Punem punctul pe știi

O femeie ce se ştia sănătoasă a început să vomite sânge: avea varice esofagiene

joi, 27 octombrie 2016, 16:13
1 MIN
 O femeie ce se ştia sănătoasă a început să vomite sânge: avea varice esofagiene

O ieşeancă a ajuns la spital în şoc hemoragic din cauza unei afecţiuni gastrice nedescoperite. Pacienta, în vârstă de 60 de ani, s-a simţit brusc rău, a început să vomite sânge, şi a anunţat echipajele de intervenţie medicală că are nevoie de ajutor. Victima a fost transportată în Unitatea de Primire Urgenţe (UPU) de la Spitalul „Sfântul Spiridon“, unde a fost preluată în şoc hemoragic.

„Pacienta prezenta o hemoragie digestivă superioară din varice esofagiene. A fost preluată în şoc hemoragic şi a fost internată în Clinica de Gastroenterologie. În prezent, pacienta este monitorizată în secţia ATI, în stare gravă“, a explicat profesorul Diana Cimpoeşu, medic-şef UPU-SMURD. Varicele esofagiene se dezvoltă pe suprafaţa internă a esofagului şi de obicei sunt rezultatul afecţiunilor hepatice cronice.

Varicele esofagiene nu sunt susţinute de alte ţesuturi, şi există riscul să se rupă atunci când presiunea arterială depăşeşte un anumit nivel. Acestea pot fi depistate endoscopic, dar sunt adesea diagnosticate doar atunci când încep să sângereze. Cantitatea de sânge pierdută la o hemoragie poate varia de la foarte puţin până la foarte mult, situaţie greu de controlat, care poate pune viaţa pacientului în pericol. 

Comentarii