O firmă din Vaslui ţine în şah Universitatea Tehnică

Societatea CON-SPEG-ROM SRL lucrează la reabilitarea căminului T6, dar reprezentanţii universităţii nu sunt mulţumiţi de calitatea lucrărilor. Ei spun că deocamdată nu pot rezilia contractul cu firma

miercuri, 03 aprilie 2013, 01:50
2 MIN
 O firmă din Vaslui ţine în şah Universitatea Tehnică
Constructorii care ar trebui să lucreze la reabilitarea căminului T6 din campusul „Tudor Vladimirescu” bat pasul pe loc. Nemulţumiţi de calitatea lucrărilor, reprezentanţii Direcţiei de Servicii Studenţeşti de la Universitatea Tehnică „Gh. Asachi” au cerut un audit al firmei din Vaslui, SC CON-SPEG-ROM SRL.

 

„M-aş bucura dacă aş putea să reziliez contractul, dar suntem legaţi de acest constructor. Le-am comandat un audit tehnic şi financiar. Va dura până vom avea rezultatele acestui audit pentru că este foarte amănunţit, de la licitaţia desfăşurată în anul 2008 până în momentul de faţă. Constructorul are dreptul să ne ducă în instanţă, unde vom aduce probă acel rezultat de la audit”, a declarat Bogdan Budeanu, director adjunct la DSS. Firma a fost contractată în 2008 pentru reabilitarea, refuncţionalizarea şi modernizarea căminului T6. Lucrările vizau structura de rezistenţă, arhitectura (recompartimentare, refacerea pardoselii, înlocuirea uşilor), instalaţiile sanitare electrice şi de încălzire. Nemulţumirea reprezentanţilor UTI vine şi din cauza faptului că firma a cerut bani suplimentari. „Ce pot să spun: că au cumpărat gresie şi faianţă când nu au terminat structura de rezistenţă? Valoarea proiectului este de aproape 6 milioane de lei, sursa de finanţare fiind Ministerul Educaţie. A început în 2008, când nu era criza economică, după care s-au făcut toate cu ţârâita”, a punctat Budeanu. Cum fondurile pentru investiţii au scăzut de la an la an, nu există o aproximare a datei la care căminul ar putea fi dat în folosinţă. „Firma are şi o garanţie de bună execuţie de 60.000 de lei. În pierdere nu ieşim sub nicio formă. Ne dorim să încheiem lucrările cu această firmă de construcţie şi să organizăm o nouă licitaţie, transparentă, la care să vină un constructor serios”, a încheiat Bogdan Budeanu. Reprezentanţii firmei nu au putut fi contactaţi până la închiderea ediţiei pentru a exprima un punct de vedere pe această temă.

Comentarii