O îmbrăţişare pentru a marca Ziua mondială a sindromului Down

marți, 22 martie 2016, 09:57
1 MIN
 O îmbrăţişare pentru a marca Ziua mondială a sindromului Down

Fundaţia Star of Hope a marcat Ziua mondială a sindromului Down într-un mod aparte. Pe parcursul zilei de ieri, aceştia au venit în vizită la mai multe instituţii publice şi companii din Iaşi împreună cu mai mulţi copii care suferă de acest sindrom într-o campanie de conştientizare a acestei boli numită „Iubesc să strâng lumea la piept“.

„Am vrut să marcăm momentul şi să facem ceva diferit, aşa că am vizitat câţiva dintre partenerii noştri, pe care i-am vizitat împreună cu copiii. Este o campanie dedicată şi autismului, fiindcă pe 2 aprilie marcăm şi ziua de conştientizare a acestuia. Avem vizite programate şi la grădiniţe şi în şcoli, dar şi pe pagina de Facebook a asociaţiei“, a declarat Aurora Vatamaniuc, preşedinte executiv al Star of Hope Romania.

La această fundaţie sunt înregistraţi peste 90 de copii care suferă de sindromul Down şi care, majoritatea, vin zilnic pentru şedinţe de kinetoterapie, stimulare senzorială şi tactilă, exerciţii de comunicare, atât verbală, cât şi nonverbală.

Comentarii