O proxenetă din Scobinţi a fost capturată tocmai în Marea Britanie

marți, 08 noiembrie 2016, 02:50
2 MIN
 O proxenetă din Scobinţi a fost capturată tocmai în Marea Britanie

O tânără din Scobinţi, dată în urmărire naţională şi internaţională pentru proxenetism, a fost prinsă în Marea Britanie. Maria Pos­telnicu, în vârstă de 34 de ani, se ascundea în această ţară, iar poliţiştii ieşeni au prins de veste despre locul în care se ascundea.

 Aceştia au trimis informaţii colegilor poliţişti din Marea Britanie, care au prins-o şi trimis-o în ţară. „Poliţiştii ieşeni, cu sprijinul autori­tă­ţilor din Marea Britanie, la data de 4 noiembrie, au preluat din Londra o femeie din Scobinţi, urmărită naţional din data de 23 aprilie 2015. Aceasta se sustrăgea mandatului de executare a pedepsei închisorii emis de Tribunalul Iaşi pentru comiterea infracţiu­nilor de trafic de minori, trafic de persoane, proxenetism şi spălare de bani. Femeia a fost încarcerată în Penitenciarul Rahova în ve­derea executării pedepsei“, a precizat Adina Lupu, din cadrul Poliţiei.

Femeia din Scobinţi era mâna dreaptă a unui proxenet, Ionel Silvestru, condamnat şi acesta la închisoare. Cei doi dar şi alţi membri ai reţelei căutau fete provenite din familii sărace, le promiteau locuri de muncă bine plătite în străinătate apoi ajunse acolo, le obligau să practice prostituţia. Filiera acţiona în Spania şi Anglia, iar victimele erau transportate şi cazate în ţările respective.

Potrivit anchetatorilor, gruparea a fost înfiinţată în 2004, şi de atunci a reuşit să traficheze zeci de tinere, printre care şi minore. Fetele au dat declaraţii poliţiştilor des­pre faptul că erau bătute frecvent, ame­ninţate şi constrânse să se prostitueze. Pentru a proba vinovăţia membrilor organizaţiei criminale, în octombrie 2010 au fost făcute 21 de percheziţii domiciliare. În afară de condamnările din acest dosar în care Maria Postelnicu a primit opt ani de închisoare, aceasta şi ceilalţi inculpaţi au rămas fără 300.000 de euro, bani confiscaţi de poliţişti în urma percheziţiilor.

Comentarii