De Sănătate

Punem punctul pe știi

Părinţii copilului înecat în butoi erau plecaţi în străinătate

joi, 01 iunie 2017, 01:50
2 MIN
 Părinţii copilului înecat în butoi erau plecaţi în străinătate

Localnicii din Brăteşti, satul în care, marţi după-amiază, un copilaş de doar trei ani a fost găsit fără suflare după ce s-a înecat într-un butoi cu apă, sunt şocaţi de ceea ce s-a întâmplat şi au doar cuvinte de laudă faţă de părinţii acestuia. 

„Sunt oameni foarte gospodari, la locul lor, nu îmi sunt rude ca să îi laud, însă aşa este. Tatăl copilului este fratele dascălului de la biserică, sunt oameni foarte de treabă. Ferească Dumnezeu de ase­menea nenorociri, copilul când este mic e uşor să îl scapi din ochi, trebuie ţinut în permanenţă de mână. Iar la ţară dacă stai mereu lângă el, ajungi să mori de foame, la noi este multă treabă. Era singur la părinţi, crescut cu toată grija şi alintat, tot pentru el, ca să îl poată creşte, de asta au plecat“, a povestit o săteancă. Localnicii povestesc că băiatul se juca zilele trecute prin curte când a văzut butoiul unde se strângea apă de la ploaie şi s-a urcat pe o băncuţă ca să ajungă la el. S-a dezechilibrat şi a căzut cu faţa în jos, echipajul medical care a intervenit nu a mai putut face însă nimic ca să îl salveze, chiar dacă manevrele de resuscitare au durat aproximativ o oră. „Băiatul în vârstă de trei ani prezenta cu hipotermie severă şi era în stop cardio-respirator. Cadrele medicale au dispus manevrele de resuscitare, însă fără rezultat, fiind declarat decesul“, a precizat Nicolai Pralea, asistent medical principal şi purtător de cuvânt al SAJ Iaşi. 

Sătenii susţin că atât mama, cât şi tatăl copilului sunt plecaţi în Germania ca să lucreze, tatăl de mai mult timp, iar mama doar de o lună de zile, băiatul fiind lăsat în grija bunicii. Micuţul era şi singurul copil al familiei de ruşi-lipoveni. „Din păcate se întâmplă şi astfel de tragedii, plecăm să câştigăm un ban în străinătate şi uneori lăsăm în urmă ce este mai drag. Familia este una de oameni tineri, muncitori, care lucrau în agricultură şi se descurcau, câştigau foarte bine. Acum pentru că nici agricultură nu se mai face, că se aduc de toate de prin alte ţări, este foarte greu. Au plecat pentru că voiau să îşi facă un viitor, se pricepau şi foarte bine. 80% din lipovenii de la noi sunt chemaţi să lucreze în agricultură în Germania pentru că sunt foarte buni, se pricep“, a precizat Gheorghe Miron, viceprimarul comunei Stolniceni-Prăjescu. 

Comentarii