Pentru cei mici, programul „Prima jucărie”

marți, 30 mai 2017, 07:12
3 MIN

* Numai mâine nu-i poimâine, 1 Iunie, Ziua Copiilor, când cei mici nu dau de băut, ci aşteaptă daruri de la cei mari. Unii dintre cei mari nu stau bine pe partea economică, dar problema nu e insurmontabilă: orice gaură din buget se poate umple cu iscusinţă şi imaginaţie. Amănunte, în continuare:

* Magazinul de jucării "Degeţica" a inaugurat programul "Prima păpuşă", prin care fetiţele pot primi prima păpuşică la preţ avantajos, dacă arată că n-au mai avut alta înainte. "Primele păpuşi" nu sunt Barbie, ci chinezării, dar vor fi îndrăgite chiar dacă din prima zi le cad ochii, iar în a doua rămân fără cap. Mâine va demara şi programul "Prima casă de păpuşi".

* Nici băieţii n-au fost uitaţi: magazinul "Ştrengarul" a lansat programul "Răblişoara", pentru cei care vor maşinuţe noi, dând la schimb pe cele vechi şi diferenţa de preţ. Din nefericire, puştii din clasele mici au fost atraşi de programul lansat de magazinul "Şmecheraş", care le permite ca, în loc de maşinuţe noi, să cumpere din Europa de Vest unele la mâna a doua, mult mai ieftine, dar care poluează.

* Magazinul "Prichindel" a oferit o viaţă nouă vechilor jocuri din copilăria părinţilor de astăzi, ca un fel de arc peste timp. Cei care, cu zeci de ani în urmă, se jucau cu trusa "Pionierul Constructor", meşterind avioane, poduri şi macarale, vor cumpăra pentru micuţii lor noua trusă "Micul Ciubucar", cu care aceştia vor construi garduri, suporturi de pom, săniuţe şi suporturi de ghivece, la cererea clienţilor din cartier, din materiale furate de la serviciu.

* Şi magazinul "Butonaşul" a actualizat vechi jocuri ale copilăriei, transformându-le în jocuri video accesibile, care se pot juca şi când afară e ploaie, frig sau întuneric. Din ofertă amintim şotronul pe tabletă, leapşa pentru Mac şi Windows, mijoarca pentru iOS şi Android, aplicaţia "Ţară, Ţară, vrem ostaşi!" online, miuţa şi tenisul cu piciorul pe consolă sau shooterele "Praştia" şi "Ţeava de suflat cornete", pentru PC.

* Unii adulţi s-au descurcat şi au meşterit pentru copiii din familiile lor jocuri şi jucării: Anton Gândac va oferi nepoţelului o pârâitoare din tablă, de câştigat cu ea bani de buzunar de la vecinii care vor să doarmă, iar Maricel Gumă a pregătit pentru fiul său o cantină a păsărelelor cu capac şi arc, să nu scape cumva porumbeii şi să rămână familia fără carne la prânz. Alţi micuţi vor primi de ziua lor, ca în fiecare an, mustrări, pedepse şi chiar câte o palmă la fund, după ce vor face pozne specifice vârstei.

 

Comentarii