Peste 200 de premii la fazele naţionale ale olimpiadelor

joi, 04 mai 2017, 01:50
2 MIN
 Peste 200 de premii la fazele naţionale ale olimpiadelor

Iaşul are 211 olimpici naţionali premiaţi la cele 34 de olimpiade desfăşurate până în acest moment. Rezultatele cele mai bune ale elevilor din judeţ au fost obţinute la Fizică şi Geografie, Iaşul situându-se pe poziţia a II-a în clasamentul general, după Bucureşti. 

De asemenea, la Olimpiada Naţională de Matematică, elevii ieşeni s-au aflat pe poziţia a III-a în clasamentul general, fiind depăşiţi doar de elevii din Bucureşti şi Constanţa. Rezultatele sunt foarte bune, având în vedere că la competiţiile şcolare au participat elevi din toate judeţele ţării, iar numărul de participanţi a fost limitat de către Ministerul Educaţiei Naţionale, la aceste olimpiade participând aproximativ 300 de elevi din Iaşi.

„Rezulatatele obţinute de către elevi ne situează între judeţele fruntaşe. Astfel, din acest total, 211 elevi au fost remarcaţi prin acordarea de premii şi menţiuni, precum şi premii speciale. Premiile şi menţiunile acordate în cadrul acestor competiţii şcolare se acordă câte un premiu pe întreaga disciplină la nivel naţional. S-au obţinut, în acest context, 40 de premii I, 23 de premii II, cu 32 de premii III, cu 67 de menţiuni, precum şi cu 49 de premii speciale. Sunt rezultate foarte importante, onorante pentru judeţul nostru, astfel încât, la acest moment, putem să afirmăm că învăţământul ieşean îşi reconfirmă valoarea“, a punctat Genoveva Farcaş, Inspector Şcolar General în cadrul Inspectoratului Şcolar Judeţean Iaşi.

Rezultate foarte bune au fost obţinute la toate materiile la care au participat elevii ieşeni, aceştia acoperind atât domeniile reale, cât şi cele umane. Astfel, din judeţul nostru s-au calificat în loturile lărgite doi elevi la Ştiinţele pământului, şi câte un elev la Matematică, Biologie, Chimie şi Informatică.

De asemenea, în loturile pentru participarea la fazele internaţionale s-au calificat 7 elevi la Neo­greacă şi un elev la Olimpiada Balcanică de Geografie. Elevii ieşeni au obţinut şi 46 de medalii din partea societăţilor ştiinţifice şi instituţiilor academice la Matematică, Fizică, Informatică şi Educaţie tehnologică, iar membrii lotului din Iaşi au primit distincţii la Chimie, Geografie, Ştiinţele pământului, Limba franceză şi Limba italiană.

O imagine bună au făcut şi elevii din clasele de gimnaziu, aceştia obţinând rezultate notabile la Matematică, Fizică, Informatică, Chimie, Biologie, Limba română, Limba franceză şi Limba rusă maternă, Neogreacă, Muzică instrumentală şi Religie ortodoxă. De asemenea, au fost obţinute premii şi în zona liceelor vocaţionale, la arte, religie şi pedagogie. (Andrei MIHAI)

Publicitate și alte recomandări video

Comentarii