PNL îi cheamă pe ieşeni în stradă. Liderii liberali şi-au făcut încălzirea înaintea mitingului de astăzi

sâmbătă, 03 decembrie 2016, 02:52
2 MIN
 PNL îi cheamă pe ieşeni în stradă. Liderii liberali şi-au făcut încălzirea înaintea mitingului de astăzi

Liberalii vor organiza astăzi de la ora 17.00 un miting în Piaţa Unirii, sub sloganul „Moldova se ridică“. 

„Vor veni reprezentanţi din toată Moldova: Vrancea, Bacău, Suceava, Botoşani, Vaslui şi, bineînţeles, Iaşi. Vrem să transmitem mesajul că Moldova nu mai vrea sărăcie, nu mai vrea baroni, nu mai vrea să fie izolată“, a declarat preşedintele filialei ieşene a PNL, Teofil Bălteanu.

Liberalii au atacat dur administraţia PSD, acuzându-i pe social-democraţi de abandonarea intereselor Moldovei şi folosirea regiunii doar ca bazin electoral. Senatorul Mihaela Popa a subliniat faptul că proiectele de reabilitare a clădirilor monument istoric finalizate la Iaşi, cum sunt Palatul Copiilor, Palatul Culturii, Biblioteca Centrală Universitară sau Casa Balş, care adăposeşte birourile Filarmonicii, au fost realizate de guvernări liberale. „Moldova este cea mai săracă regiune din Uniunea Europeană şi an după an, Guvern după Guvern, fiecare reprezentant al regiunii în Parlament şi-a văzut mai degrabă de interesul propriu decât de cel al Moldovei. Cred că trebuie să dăm un semnal odată pentru totdeauna că Iaşul nu există fără Moldova, la fel Botoşaniul nu există fără Moldova, precum Bacău, Neamţ, Vaslui şi toate celelalte judeţe ale regiunii şi că dacă, de această dată, nu vom încerca să luptăm în comun uniţi pentru dezideratul nostru de a ne cupla de Europa, nu vom reuşi. Nu există bunăstare fără infrastructură. Autostrada nu este un moft, vrem doar autostrada şi să fim lăsaţi după aceea să ne creştem singuri bunăstarea aici, prin noi înşine“, a declarat candidatul Marius Bodea.
 
Acesta a precizat că în ultimii cinci ani, Ardealul a beneficiat de investiţii în infrastructura rutieră de 16 miliarde de lei, faţă de doar 1,8 miliarde de lei alocaţi în acelaşi scop Moldovei. Reprezentanţii liberali au estimat prezenţa publicului la mitingul de azi la cel puţin 10.000 de persoane.

Comentarii