Ponta a modificat legea Educaţiei doar pentru el

marți, 30 decembrie 2014, 02:50
2 MIN
 Ponta a modificat legea Educaţiei doar pentru el

Legea educaţiei a fost modificată pentru renunţarea la titlul de doctor deoarece există o solicitare din partea "beneficiarilor" unor titluri ştiinţifice, a societăţii civile şi a presei, a spus ministrul Educaţiei, adăugând însă ulterior că el nu cunoaşte decât un singur solicitant, premierul Ponta. Guvernul a modificat, prin ordonanţă de urgenţă, Legea educaţiei, pentru a permite oricărui deţinător de titlul ştinţific să renunţe la acesta.

Ministrul Educaţiei a precizat că, până în prezent, un titlu ştiinţific, precum cel de doctor, nu putea fi retras decât prin hotărâre judecătorească. El a mai susţinut, într-o conferinţă de presă la Guvern, că legea a fost modificată deoarece există o solicitare din partea beneficiarilor unor titluri ştiinţifice, a societăţii civile şi a presei, dar întrebat de jurnalişti câte solicitări de retragere a unor titluri ştinţifice au fost înregistrate, ministrul a admis că nu cunoaşte decât una singură, respectiv a premierului Ponta. "Atâta vreme cât nu exista baza legală, am cunoştinţă de una singură.

În momentul în care apare această bază legală, cu tot apelul la responsabilitate maximă la întocmirea acestor solicitări, s-ar putea să constatăm că există mulţi cetăţeni care îşi doresc acest lucru, dar nu aveau baza legală pentru aşa ceva. Din moment ce a ajuns o problemă naţională, din moment ce există o solicitare de rezolvare a acestei probleme, am considerat necesar şi oportun să avem o astfel de reglementare", a spus ministrul Educaţiei, Sorin Cîmpeanu. În urmă cu două săptămâni, premierul Victor Ponta a anunţat că a trimis o scrisoare către rectorul Universităţii Bucureşti în care îl notifică asupra faptului că renunţă la titlul de doctor în drept acordat în 2003.

 

 

 

Comentarii