Premii pentru 12 elevi ieşeni la un concurs de matematică în India

duminică, 06 august 2017, 12:56
2 MIN
 Premii pentru 12 elevi ieşeni la un concurs de matematică în India

12 elevi de la Colegiul Naţional din Iaşi s-au întors din India cu rezultate deosebite la Matematică, la un concurs internaţional la care au participat peste 1.500 de elevi din 41 de ţări. 

Delegaţia care a participat la India International Mathematics Competition (IMC India) a reunit şi patru profesori, care au pregătit elevii. IMC India este o competiţie care se află la cea de-a XVII-a ediţie, iar anul acesta s-a desfăşurat la Lucknow, un oraş din India, în perioada 23-31 iulie. La pregătirea celor 12 elevi de la Colegiul Naţional, care a presupus un efort susţinut atât din partea tinerilor, dar şi a cadrelor didactice, au participat lector dr. Iulian Stoleriu, de la Universitatea „Al.I. Cuza“, împreună cu profesorii catedrei de matematică de la Colegiului Naţional.

Rezultatele sunt notabile, având în vedere numărul mare de participanţi care provin de la şcoli de tradiţie în domeniul matematicii, şcoli de pe cinci continente. În ceea ce priveşte rezultatele, elevii de la Colegiul Naţional au obţinut atât premii, cât şi menţiuni individuale, iar toate echipele din care aceştia au făcut parte au primit titlul de Second Runner Up. Elevii care au reprezentat şcoala ieşeană de Matematică sunt Caba Cristian, Constantinescu Mălina, Duminică Bogdan, Lisa Răzvan, Pleşcan Matei, Rotaru Veronica-Ioana, aceştia obţinând medalie de bronz. Elevii Căşuneanu Otilia, Grădinaru Alexia, Ilie Alexandru, Ojog Jasmine, Prioteasa Ioana şi Timofte Nicolae s-au întors în ţară cu menţiune, rezultatele tuturor elevilor fiind remarcabile dat fiind numărul mare de participanţi. 

Comentarii