Primarii din sud-estul judeţului s-au plâns prefectului de mistreţi şi de birocraţie

vineri, 18 august 2017, 08:45
1 MIN
 Primarii din sud-estul  judeţului s-au plâns prefectului de mistreţi şi de birocraţie

 Locuitorii comunei Răducăneni, dar şi cei din localităţile vecine, inclusiv primarii, au putut ieri să discute cu prefectul judeţului fără să se deplaseze la Casa Pătrată.

Marian Şerbescu a ţinut o rundă de audienţe la Răducăneni „pentru a oferi posibilitea locuitorilor acestei comune şi altor nouă comune învecinate să primească răspunsuri direct din partea administraţiei publice la problemele cu care se confruntă“. Prefectul a fost însoţit şi de reprezentanţii serviciului juridic din cadrul Prefecturii, ai Agenţiei Domeniilor Statului, ai Oficiului Judeţean de Cadastru şi Publicitate Imobiliară şi ai Direcţiei Silvice.

Majoritatea petenţilor au ridicat probleme de fond funciar, existând însă şi cazuri sociale. Întâlnirea de ieri a fost a treia sesiune de audienţe în teritoriu, după cele de la Paşcani şi Hârlău. După discuţiile cu oamenii, prefectul s-a întâlnit cu primarii localităţilor din zonă. Şi aceştia au avut întrebări, iar cele mai multe au vizat aspecte referitoare la interpretarea legislaţiei fondului funciar, răspunsurile cerute fiind date pe loc. Primarii au semnalat şi întârzierile mari în eliberarea avizelor necesare depunerii de proiecte, dar şi faptul că pe valea Prutului se înregistrează o creştere a numărului de mistreţi, aceştia afectând culturile agricole.  

 

 

Comentarii