Primarul care a schimbat degeaba partidul: toate licitaţiile i s-au încurcat în contestaţii şi anulări

miercuri, 02 martie 2016, 02:54
2 MIN
 Primarul care a schimbat degeaba partidul: toate licitaţiile i s-au încurcat în contestaţii şi anulări

 „Am primit contestaţii şi de la firme care nici măcar nu s-au înscris la licitaţie. Am vrut să anulez licitaţiile, mi-au contestat până şi anularea“, spune edilul. 

Primarul comunei Ruginoasa a schimbat degeaba partidul. Ionel Moraru a migrat anul trecut de la fostul PDL la PSD. La scurt timp, comunei i-a fost aprobată finanţarea a trei lucrări de investiţii în modernizarea unor drumuri comunale. Licitaţiile organizate de primărie pentru găsirea unui constructor au fost însă contestate pe rând.

„Am primit contestaţii şi de la firme care nici măcar nu s-au înscris la licitaţie. Am vrut să anulez licitaţiile pentru a face modificări la caietele de sarcini şi să le iau de la capăt. Mi-au contestat până şi anularea licitaţiilor. Până la urmă, am anulat una singură, iar cu celelalte mergem înainte, că aşa a decis Consiliul Naţional de Soluţionare a Contestaţiilor. N-am înţeles de ce una a putut fi anulată, iar celelalte nu, că doar erau la fel, dar fie şi aşa. Sper ca săptămâna asta să putem desemna un constructor care să nu fie contestat, iar în două săptămâni să putem trece la treabă. Nu mi-e de mine, că eu nu mai candidez, deci nu mă interesează, electoral vorbind. Dar măcar să rămână ceva făcut“, a declarat Moraru.

Un prim contract pentru care comuna Ruginoasa caută constructor are în vedere modernizarea drumului comunal 121C Ruginoasa – Vaşcani, în lungime de 5,7 km, valoarea estimată a acestuia ridicându-se la 7,39 milioane lei. Lucrările ar urma să dureze un an. Un al doilea proiect vizează asfaltarea drumurilor comunale de pe raza satelor Ruginoasa şi Rediu, pe o lungime de 5,4 km. 

În acest caz, lucrările ar urma să dureze doi ani, valoarea estimată a contractului fiind de 7,58 milioane lei. Al treilea proiect se referă tot la modernizarea unor drumuri comunale, respectiv cele din satul Dumbrăviţa. Lucrările vor dura tot doi ani, valoarea lor fiind estimată la 4,14 milioane lei. În Dumbrăviţa vor fi asfaltaţi 2,9 km de drumuri. Licitaţia aferentă acestei lucrări a fost anulată, comuna Ruginoasa urmând să publice un nou anunţ de participare. 

 

Comentarii