Puncte la impresia artistică

marți, 01 noiembrie 2016, 02:44
3 MIN

 Deşi a pierdut, CSM Politehnica nu s-a făcut de râs în faţa FC Steaua Bucureşti, fiind îngenuncheată pe finalul unui meci jucat în inferioritate numerică

 
 
Când plăteşti un bilet de intrare, stai în ploaie, vânt şi frig timp de 90 de minute, echipa cu care ţii pierde şi totuşi nu pleci nervos de la stadion, înseamnă că favoriţii nu te-au dezamăgit. Un astfel de scenariu a fost scris duminică, în Iaşi, la meciul dintre CSM Politehnica şi FC Steaua. Deşi oaspeţii au, de departe, cel mai bun lot şi cele mai bune condiţii financiare din Liga I, deşi bucureştenii au jucat din minutul 6 cu un om în plus, CSM a ieşit cu fruntea sus de pe teren cu toate că a fost învinsă.
În ciuda faptului că toate planurile au fost date peste cap de eliminarea rapidă a lui Boiciuc, fapt care a înclinat terenul spre poarta lui Caparco (FC Steaua a avut o posesie de 62%) Iaşul a stat în picioare 87 de minute, când a fost încasat golul doi. Afirmaţia este susţinută şi de aspectul general al partidei şi de statistică. În prima repriză raportul şuturilor a fost echilibrat (0-1 la încercări pe poartă, 2-2 – în afara porţii), la fel şi al cornerelor (1-2), diferenţa fiind făcută doar de execuţia de excepţie a lui Tamaş, din minutul 34. Şi în actul doi Iaşul a avut cifre bune la capitolele importante până cu trei minute înainte de final (1-0 la bare, 1-0 la şuturi pe poartă), oaspeţii câştigând la şuturi pe lângă poartă (4-1) şi cornere (6-1).
Explicaţia cifrelor ofensive mici ale oaspeţilor ţine de organizarea foarte bună defensivă a CSM, linia de fund şi cei doi închizători blocând bine şi curat (doar 16 faulturi comise faţă de 20 ale adversarului!) culoarele, dar şi de evoluţia palidă a “roş-albaştrilor”, în ciuda repetatelor modificări de sistem sau de distribuţie efectuate de Laurenţiu Reghcecampf. Nu la fel de bine a stat Iaşul în ofensivă, lucru scuzabil şi prin faptul că, accentul fiind pus pe apărare, atacurile au fost purtate des în inferioritate numerică severă. Oricum, chiar dacă nu au excelat, mijlocaşii ieşeni au fost pe aceeaşi linie cu jucătorii de profil defensiv la capitolul atitudine şi determinare, Cristea, în momentul intrării integrându-se imediat în peisaj. Un alt lucru de remarcat este apariţia unei organizări mai clare a jocului moldovenilor, pe ambele faze precum şi la momentele fixe de joc.
Pentru ca Iaşul să mai puncteze şi în clasament, nu numai la impresia artistică este însă nevoie de mai mult, iar evadarea de pe locul care duce la baraj poate fi făcută vineri, la Mediaş, partidă pe care antrenorul Eugen Neagoe a început să o pregătească de ieri seară. 
 
 
CSM-catalog
 
Caparco (4) – a greşit la golul doi.
Voicu (6) – l-a redus la tăcere pe De Amorim.
Mihalache (6) – meci bun.
Frăsinescu (6) – atent.
Sato (5,5) – fără gafe, însă prea nervos; a terminat repede benzina.
Creţu (5,5) – a muncit mult.
Mitic (6) – atent, a trimis un şut periculos în minutul 79.
Böle (5) – s-a simţit că a lipsit mult.
V. Gheorghe (4,5) – câteva pase bune, s-a întors cu spatele la şutul din care Tamaş a dechis scorul.
Ţigănaşu (5) – puţine ruperi de ritm.
Boiciuc (3) – a greşit grav în minutul 6, când a fost eliminat.
Cristea (5,5) – a avut nevoie de un singur moment pentru a-şi arăta calitatea, în minutul 81, când era să inventeze un gol din nimic, şutul lui nimerind bara.
Piccioni (4,5) – des în contratimp.
Bădic a intrat în minutul 83.
 
Nota: Fotografiile sunt realizate de Adrian Cuba – AGERPRES
 
 

Comentarii