Războiul fălănguţelor politice ieşene pentru o ciozvârtă aruncată de partidoi în casa cu pătrate

joi, 23 iunie 2016, 01:50
3 MIN
 Războiul fălănguţelor politice ieşene pentru o ciozvârtă aruncată de partidoi în casa cu pătrate

Dacă în partidoiul ieşean bătălia pentru funcţiile de şăf la cejău s-au cam tranşat, cică nu la fel s-a întâmplat la filiala partiduleţului lui Moliceanu&Dan Antenă din târg, stimaţi telespectatori. 

Cum vă spuneam, la partidoi cică aripa lui Castanciu jr şi Victoraş Momâie a trebuit să se mulţumească doar cu un post de vice la cejău, post pe care îl va lua Momâia, în timp ce postul de şăf de cejău va reveni, cu sprijin de la Drac Nea oferit pe filiera lui Chir Nica, fostului menistru sicritar de stat Măricel. Marea cotonogeală a început însă, zice-se, la aripa molicenilor, unde nu mai puţin de trei personagii îşi trag scatoalce după ceafă şi şuturi la gioale, plus înroşesc telefoanele vorbind pentru strijin la Bucale, pentru al doilea post de vice la giudeţ oferit lor de partidoi.

Pentru acest scaun de trântor de lux cică se bat trei personagii care de care mai cucuiete, fiecare reprezentând cele trei fălănguţe ale acestui partiduleţ minuscul creat de partidoi din firimituri politice, pentru vremuri de restrişte. Aşadar, primul pretendent cică este amorezul tomnatec Chir Rilă, care cere scaunul de vice în numele fălănguţei Moliceanu din partiduleţ, iar al doilea este profesorul de fizică Deşalaru, care are în spate fălănguţa fostului partid al lui Dan Antenă.

Şi, în sfârşit, sperând că atunci când doi se bat va putea câştiga un al treilea, cică în dispută a intrat şi junele Ciprian Roşcoavă, reprezentant în acest partid al fălănguţei leberalilor dezertori care au fugit după ciolănel. Atenţie mare deci la ce funcţii promit cei trei deja, cum am auzit că fac deja prin târg, căci şansele fiecăruia vor fi triate derect la Bucale, în funcţie de negocieri la nivel naţional. Aşa că da, acceptaţi funcţia promisă, dar nu marcaţi încă lozul, până nu vedeţi şi patalamaua!

Noua maşină a lui Jiji: un gipuleţ roşu aprins, ca buzele Alinuţei

Dacă tot vă povesteam ieri despre fazele haioase petrecute la ridicarea calabalâcului din fostul berou al premarelui Jiji, care a stat sigilat de fostul ocupant până ce Chir Nica a primit patalamaua de nou ales, haideţi să vă povestim pe astăzi şi fazele triste de la acelaşi episod, ce ziceţi? Cică la mutarea cu pricina, la care, cum vă spuneam, s-au dus acasă printre altele şi o canapea de lux, dar s-au eliberat şi saci plini de sticle de Frâncuşă (febleţea fostului edil şăf) sau de uischiuri fine, unele pline, ei bine, cică la mutare nenea Jiji a apărut cu noua maşină primită spre folosinţă proprie şi personală.

Da, dacă nu aţi aflat încă, atunci aflaţi de la noi că nenea Jiji ar fi înapoiat, zice-se, Beemweul închis la culoare primit de la famiglia Castanciu, pentru serviciile oferite în ultimii ani. Dar, cum nenea Jiji pare să fie un înrăit fan al mărcii, cică mai nou umblă cu un gipuleţ aceeaşi marcă, 4X4, dar de data asta nu negru şi sobru, ci de un roşu aprins mai ceva ca buzele Alinuţei sădicuţa. Gurile rele de prin premărie, când au văzut limuzina, s-au şi apucat cică de bârfit, şuşotind că ăsta e de fapt cadoul despre care s-a vorbit mai an, când noul dealer al mărcii (om apropiat de partidoi, pretenar bun cu fostul premare Măzăriche) ar fi deschis reprezentanţa în târg şi ar fi fost ajutaţi de Jiji cu una sau alta.

Hm, să urmărim aşadar şi noi chestiunea! Căci, din câte ştiam, cu maşina asta umbla de regulă fiica notăriţă… Apropo, că ne tot întrebam de mai multă vreme: de unde o fi apărut la dânsa ditamai maşinoiul scump şi noi, când la beroul de notar dau cu puşca după clienţi? O fi de la nunta de acum doi ani?

Comentarii