Remarcabil succes al elevilor ieşeni la un concurs internaţional de matematică

marți, 08 august 2017, 01:50
2 MIN
 Remarcabil succes al elevilor ieşeni la un concurs internaţional de matematică

Echipa Colegiului „Costache Negruzzi“ s-a întors din India cu importante premii la concursul Internaţional de matematică „India International Mathematics Competition“.

 La competiţia care a avut loc în perioada 25-31 iulie 2017 au pariticipat 4 elevi de la „Negruzzi“, dar şi 12 elevi de la Colegiul Naţional, aceştia fiind însoţiţi de profesorii Iulian Stoleriu, de la Facultatea de Matematică, de Gabriela Zanoschi, Valentina Blendea, Narcisa Paşa, de la Colegiul Naţional, şi de Irina Căpraru şi Adrian Zanoschi, de la Colegiul „Negruzzi“. Concursul s-a desfăşurat în oraşul Lucknow din India, iar la ediţia din acest an a concursului au participat echipe din 26 de ţări. Delegaţia din România a obţinut Premiul Special pentru Cooperare, 1 medalie de argint, 8 medalii de bronz şi 6 menţiuni la concursul individual şi 1 premiu II şi 3 premii III la concursul pe echipe. Rezultatele cele mai bune le-au obţinut elevii de la „Negruzzi“, care au obţinut locul al II-lea la concursul pe echipe, dar şi individual au avut rezultate deosebite.

Astfel, Vlad Tuchiluş, din clasa a X-a B, a obţinut medalie de argint, George Ioan Stoica – medalie de bronz, Robert Antohi – medalie de bronz, iar Răzvan Andrei Morariu – menţiune. De la Colegiul Naţional elevii Caba Cristian, Constantinescu Mălina, Duminică Bogdan, Lisa Răzvan, Pleşcan Matei, Rotaru Veronica-Ioana au obţinut medalie de bronz, iar elevii Căşuneanu Otilia, Grădinaru Alexia, Ilie Alexandru, Ojog Jasmine, Prioteasa Ioana şi Timofte Nicolae s-au întors în ţară cu menţiune. Echipa de la „Negruzzi“ s-a pregătit împreună cu cea de la Colegiul Naţional sub îndrumarea profesorilor Stoleriu, Zanoschi şi Căpraru, reprezentanţii Co­legiului „Negruzzi“ subliniind că în acest context „elevii celor două colegii s-au împrietenit şi au colaborat excelent pentru a obţine acest frumos succes, spre cinstea Iaşului, a României şi a colegiilor din care provin“. 

 

 

Comentarii