Repejor o carafă cu moare de varză pentru domn premare, vă rugăm!

vineri, 07 aprilie 2017, 01:50
2 MIN
 Repejor o carafă  cu moare de varză pentru domn premare, vă rugăm!

Pentru că tot ne-au călcat zilele acestea Iaşul câţiva importanţi demnitari şi excelenţe străine, ne-a venit direct în cap povestirea amicului nostru Archibald Tănase despre ultima vizită la Iaşi a unui mare rabin, zilele trecute. 

Acesta a fost cică pe unde a avut treabă, inclusiv pe la cimitirul din Păcurari, iar a doua zi dimineaţă cică a fost prezent la palatul cel roznovan, de dimineaţă, unde avea întâlnire fixată de mai multe zile în urmă cu premarele Chir Nica. Numai că, ce să vezi: la ora cu pricina dădeai cu puşca după premare prin palatul cel roznovan şi pe Chir Nica tot nu-l găseai. Timpul trece, rabinul & co. întreabă iar şi iar ce şi cum, dar, ghinion, nimeni nu ştia nimic, iar premarele avea telefonul închis iremediabil. Într-un final, după ce coconetul care se ocupă de astfel de probleme reuşeşte să ia cumva legătura cu viluţa de pe platoul însorit, se află că, deşi soarele era de două suliţi pe cer, domn premare se pare că dormea dus, din cauza programului încărcat de cu seară.
 
Rabinul şi compania pas să plece însă din faţa uşii premarelui, zicând că noi stăm aicea până vine, că avem de vorbit treburi importante pentru bunul mers al omenirii. În cele din urmă, se pare că află şi premarele că nu are altă cale de scăpare, se îmbracă şi apare şi el, după multe zeci de minute jenante pentru toţi, la întâlnirea stabilită. Cum arăta însă Chir Nica când şi-a făcut aparţia? Vaaai de capul nostru, nu credem că vreţi să vă descriem, mai ales că nici măcar nu-i an electoral. Sau barem preelectoral… Morala? Aduceţi întâi carafa cu moare de varză, ş‘apoi om mai vedea!
 
Ghici unde are numărul doi la judeţ cârciumă prin interpuşi?

Că tot veni vorba de matrafoxuri şi edili, haideţi să vă mai spunem una interesantă, de profil, ca să ne pice mai bine uichendul. Cică dacă tot se poartă la partidoi să ai o crâşmă în spatele căreia să fii tu la butoane, dar în acte alţii, ca să ai loc de întors când vrea muşchiu tău, adică aşa precum se spune de premare şi de cârciuma de lux CPU din centru, cică şi vicele de Cejău Romică Matrafox, cel prins mai an cu mustu-n freză la volan, şi-ar fi tras mai demult un astfel de local. Ar fi vorba, zic persoane bine cunoscătoare a acestui fenomen literar-artistic, de localul Şef de Galerie din Palas, la butoanele căruia ar fi, ca să vezi, nea Romică. Hmmm, o fi la plin, sau la cinzeacă? 

 

 

Comentarii