Restricţii de apă rece în mai multe localităţi din judeţul Iaşi pe tot parcursul săptămânii

marți, 12 mai 2015, 15:12
2 MIN
 Restricţii de apă rece în mai multe localităţi din judeţul Iaşi pe tot parcursul săptămânii

Furnizarea apei potabile va fi întreruptă în cursul acestei săptămâni în mai multe comune din judeţ.

O primă întrerupere îi va afecta pe utilizatorii din satele Şipote şi Iazu Nou din comuna Şipote, apa urmând să fie oprită astăzi, în intervalul orar estimat 7-20.

Mâine, va fi întreruptă apa şi în satul Hălceni din aceeaşi comună, între orele 7-15. Tot de la ora 7 a zilei de miercuri, dar până joi la ora 15, va fi întreruptă apa în satele Prisăcani, Măcăreşti şi Moreni din comuna Prisăcani. De miercuri, ora 10, până vineri la ora 15, apa va fi oprită către utilizatorii din satul Cuza Vodă al comunei Ipatele.

În cursul zilei de joi vor fi operate cele mai multe întreruperi ale furnizării apei potabile. Astfel, în intervalul orar 7-15 nu vor beneficia de apă rece sătenii din Mitoc, comuna Şipote. De joi, ora 7, până vineri la ora 16, apa va fi oprită în satul de reşedinţă al comunei Ungheni şi în Bosia, iar de joi de la ora 10, până vineri la ora 19, nu se va furniza apă în satul Ipatele.

Ultima întrerupere anunţată de ApaVital îi va afecta pe locuitorii din satele Chişcăreni şi Iazu Vechi din comuna Şipote, în intervalul orar 7-20 al zilei de vineri.

Toate întreruperile sunt provocate de lucrările anuale de igienizare a rezervoarelor de apă din mediul rural. „În vederea evitării efectelor negative cauzate de lipsa apei, ApaVital roagă consumatorii afectaţi să-şi creeze rezerve de apă pentru perioada de întrerupere. Pentru informaţii suplimentare sau alte sesizări, clienţii pot suna la numărul de telefon 0232.969“, se precizează într-un comunicat al ApaVital.
 

Comentarii