Revedere cu Llullaku

vineri, 04 noiembrie 2016, 02:43
2 MIN
 Revedere cu Llullaku

 

Astăzi, de la ora 17:30, Gaz Metan Mediaş – CSM Politehnica Iaşi, în etapa a XV-a a Ligii I de fotbal
 
 
Privit ca un copil nedorit de cei care nu mai ştiau cum să se afişeze alături de el astă vară, CSM Politehnica Iaşi se află astăzi în faţa unei încercări importante. După cinci eşecuri consecutive, tăiată de la finanţare în plin campionat, într-un moment dificil, trupa pregătită de Eugen Neagoe joacă pe terenul uneia dintre revelaţiile Ligii I.
Echipă nou-promovată, Gaz Metan, a început poticnit sezonul, dar traversează acum o perioadă de graţie. Obţinând patru victorii şi trei remize în ultimele etape, ardelenii au urcat treptat până pe o poziţie de play-off, unul dintre principalii artizani ai revirimentului medieşenilor fiind Azdren Llullaku. Alungat în vară din Copou de fostul antrenor, Nicolo Napoli, care nu a fost mulţumit de randamentul jucătorului în sezonul de primăvară, albanezul a marcat de 12 ori în acest campionat, adică tot atâtea goluri cât a înscris Iaşul!
Iar pentru ca tabloul problemelor oaspeţilor să fie complet, CSM se confruntă cu necazuri mari în lot: Grahovac, Ciucur, Ciucă, Martin şi Târşa sunt accidentaţi, Boiciuc este suspendat, iar prezenţa pe teren a lui Mitic, Sato şi Piccioni este incertă.
În ciuda tabloului sumbru existent, Neagoe a încercat să-şi mobilizeze echipa: “Nu aş vrea să mă refer la problemele financiare apărute. Eu îmi doresc ca băieţii să continue să etaleze jocul bun etalat cu Steaua. Aşa, pot apărea şi puncte. Mediaşul are o echipă bună, cu un antrenor bun, care cunoaşte foarte bine ce se întâmplă acolo, însă ne jucăm şansa”. Şi preşedintele CSM Politehnica, Florin Prunea, i-a rugat pe jucători să treacă peste şocul anunţului primarului Iaşului, Mihai Chirica. Reamintim, acesta a anunţat că va relua finanţarea clubului atunci când bugetul de salarii va fi redus cu 30%. “Ştiu că le este foarte greu jucătorilor, însă i-am rugat să nu amestece partea sportivă cu cea financiară. Trebuie să ne facem meseria, să o respectăm, chiar şi atunci când suntem trataţi altfel” a declarat Prunea. 
 
Formaţiile probabile
Mediaş: Pleşca – Creţu, Trtovac, Susnjar, Rugasevic – Danci, I. Cristea, Buzean – A. Munteanu, Eric, Llullaku.
Iaşi: Caparco – Voicu, Mihalache, Frăsinescu, Ţigănaşu – Bole, Creţu, V. Gheorghe, Bădic – Ştefănescu – A. Cristea.
Arbitri: Iulian Călin; Alexandru Cerei, Bogdan Velicu
 
 
 

    

Comentarii