Rezultatele la Evaluare vor fi afişate luni

joi, 22 iunie 2017, 01:50
1 MIN
 Rezultatele la Evaluare vor fi afişate luni

La proba scrisă la disciplina Matematică, procentul de prezenţă a fost asemănător cu cel de la Limba şi literatura română. Astfel, dacă, dintre cei 6.106 elevi, luni au fost prezenţi 5.949 de elevi, la proba de miercuri au participat 5.936 de elevi, procentul de prezenţă fiind de 97,22%, comparativ cu 97,43. 

Prezenţa a fost în continuare foarte bună, reprezentanţii Inspectoratului Şcolar Judeţean Iaşi (ISJ) subliniind faptul că numărul de absenţi se încadrează în limitele normale pentru un examen cu o asemenea anvergură.

„Am parcurs şi această probă cu bine, suntem în grafic cu toate activităţile. Ne pregătim deja pentru prima probă scrisă a bacalaureatului, în ziua de luni, 26 iunie. Alţi 4.644 candidaţi aşteaptă cu emoţie să înceapă examenul de bacalaureat în 15 centre de examen, 11 în Iaşi, 2 la Paşcani, 1 la Hârlău şi 1 la Târgu Frumos. Suntem conştienţi de importanţa acestor examene pentru viitorul elevilor noştri şi dorim să le fim aproape, oferindu-le condiţii foarte bune de examen, comisii cu profesori competenţi, corecţi, bine instruiţi“, a precizat prof. dr. Genoveva Farcaş, inspector şcolar general al ISJ Iaşi.

Rezultatele iniţiale pentru sesiunea din acest an a Evaluării Naţionale urmează să fie afişate pe data de 26 iunie, contestaţiile urmând să fie depuse pe parcursul aceleiaşi zile, în intervalul orar 16.00-20.00, iar rezultatele finale vor fi afişate pe 30 iunie. Astăzi elevii de clasa a VIII-a de altă naţionalitate urmează să susţină examenul scris la Limba şi literatura maternă, în judeţul Iaşi neexistând cereri în acest sens.  

Comentarii