România razna

luni, 13 noiembrie 2017, 02:50
1 MIN
 România razna

După câteva seri de urmărit analizele de la tv a „Revoluţiei fiscale" pornită miercuri de OUG 79/2017, concluziile cam astea sunt:

1. Prin OUG-ul de modificare a Codului Fiscal, Guvernul PSDragnea-Tudose a plantat nişte bombe cu efect (mai mult sau mai puţin) întârziat pe ici, pe colo, adică prin punctele esenţiale ale economiei de piaţă LIBER|, care vor exploda în decursul anului viitor.

2. În timp ce discursul bolşevic însoţitor al „Revoluţiei fiscale" butonează pe multinaţionale şi bănci („programate" de-a fi arătate cu degetul drept vinovate în cazul în care clasa muncitoare se va trezi cu salariile nete diminuate), experţii constată că cel mai lovit va fi, de fapt, prin impozitarea cu 1% a cifrei de afaceri (deci indiferent de profit sau pierderi) a firmelor cu cifra de afaceri sub 1 milion de euro – majoritatea copleşitoare a firmelor româneşti! – chiar capitalul românesc, multe dintre ele riscând chiar falimentul! De, mândri că-s români, alde Tudose, Mişa şi LOL Guţa, şi îndrăzneţi: au îndrăznit să creadă-n România lui Dragnea Teleormegalomanu.

3. Dragoş Glăvan (dacă bine am reţinut numele) la Digi24: prin „Revoluţia fiscală", Guvernul PSDragnea-Tudose urmăreşte o mare redistribuire a banilor publici prin scoaterea lor din zona controlată şi trimiterea lor într-o zonă discreţionară! Cum ar veni, la-ndemâna pixului cui trebuie (exemple concrete: „naţionalizarea" a unei părţi din Pilonul II de Pensii şi recentralizarea unei părţi a banilor primăriilor).

4. Eventuala pierdere a guvernării pare asumată – bombele plantate urmând a dăuna oricărui guvern succesor, astfel încât la următoarele alegeri, ALDE-PSD să poată veni iar din opoziţie pe un cal potenţial albit de uitarea românilor şi să câştige graţie altei campanii deşănţate de propagandă şi promisiuni.

5. Guvernul PSDragnea-Tudose nu mai poate fi considerat (doar) incompetent, ci preponderent ticălos – ticălos cu premeditare.

6. „Revoluţia fiscală" e doar unul din cleştile menghinei. Celălalt urmează să fie „Revoluţia penală", în favoarea infractorilor din vârful Puterii, desigur. Menghina vizează sugrumarea economiei de piaţă LIBER| şi a statului de drept.

Atenţie, urmează imagini care v-ar putea afecta raţional!

În timp ce Guvernul s-a ocupat de criminala OUG de modificare a Codului Fiscal nedorită de nimeni şi respinsă de toţi, parcă România reală a ţinut să ilustreze pe măsură razna guvernanţilor.

Un om moare în Piaţa Obor din Bucureşti, pentru că primul ajutor îi este dat de echipajul cam ageamiu al unei ambulanţe private fără autorizaţie de funcţionare.

Un miner moare în spitalul Floreasca din Bucureşti fix din cauza din care au murit cu doar doi ani în urmă şi o parte a victimelor din Colectiv: nu din cauza arsurilor şi a intoxicărilor cu fum, ci în urmă infestării cu bacteriile intraspitaliceşti ucigaşe Klebsiella şi Pocianic.

Un autocar MAI (al Jandarmeriei) circulă prin Bucureşti ca-ntr-un film american de acţiune, riscând viaţa multor oameni participanţi în trafic şi doar – trebuie să recunoaştem – priceperea şoferului evită o catastrofă de proporţii.

O femeie moare-n stradă, ambulanţa vine, paramedicii constată moartea ei şi… pleacă, lăsând femeia decedată pe trotuar, unde-i privegheată timp de două ore de câţiva trecători până ce-a venit o maşină de pompe funebre s-o ridice.

Leul devine tot mai costeliv, atingând vineri, pe piaţa interbancară, cea mai slabă cotaţie ever (1 euro = 4,65 RON), BNR stabilind cursul de schimb la 4,6390. Bugetul Guvernului PSDragnea pe 2017 a pornit de la un curs mediu de 4,46 RON = 1 euro. Diferenţa? 18 bani. „Decât".

Alimentele se scumpesc văzând cu ochii (+50% la ouă, +40% la unt…).

Benzina s-a scumpit deja de când cu reintroducerea supraaccizei. Curentul electric s-a scumpit şi el, gazul la fel (şi o va mai face).

Aşa stând lucrurile, rata inflaţiei este rectificată în sus de BNR de la1,9% la 2,6%, prognoza fiind că va creşte.

Ministrul de Finanţe Ionuţ Mişa („eu am fost primul care…, eu am fost primul care…, eu am fost primul care…”) boceşte-n braţele Antenei 3 cum a rezistat el presiunilor (???) şi se jură pe cele trei fete ale sale că-i român şi crede-n România, aşa că bine ne va fi la anul.

„Regaliştii” Dragnea şi Tăriceanu, lipsiţi de alte griji (vorba vine) au depus un proiect de lege prin care Casa Regală urmează a fi finanţată de stat cu milioane de euro pe an (20 de milioane chiar, speculează unii), prinţesa Margareta, Duda de România, urmând a fi asimilată unui fost şef de stat. Gurile rele spun că PSD-ul, conştient că nu prea are şanse să mai câştige în curând preşedinţia, ia în calcul şi varianta întoarcerii la monarhie – o monarhie la căruţa Parlamentului pesedist.

În tot acest timp, urşii ţării par să-i copieze pe guvernanţii ALDE PSDragnea în materie de tupeu şi dau iama în satele şi oraşele ţării, afişând o cel puţin la fel de mare foame şi lipsă de teamă, că de jenă nu poate fi vorba la niciunii dintre ei.

Michael Astner este poet, traducător şi publicist

Comentarii