Românii intră în pământ de căldură

marți, 02 august 2016, 07:00
3 MIN

* Este august şi e cald; nemulţumiţii nu se pot lupta cu luna august (cel mult, pot rupe foi din calendar până la decembrie, de exemplu) ci doar cu căldura, fugind în locuri reci – în hypermarketuri (la raioanele de peşte proaspăt), în Groenlanda sau prin peşterile de care România nu duce lipsă. Acestea sunt bune pe caniculă, au fost bune şi când dădeau turcii sau tătarii, plus că există şansa ca în ele să se găsească pokemoni rari, cu piele albă şi ochi mari, ca vietăţile crescute în beznă. Despre unii români care au ales să se răcorească printre stalactite şi stalagmite sau chiar la locurile de muncă, doar în cele ce urmează:

* Aurel Viezure a primit în dar vizita unor rude îndepărtate, dar multe, care s-au înghesuit la el în apartament, secând frigiderul, cămara şi boxa. După patru zile s-au plictisit şi au vrut plimbare prin împrejurimi: auziseră că în pădurea de lângă oraş e o peşteră răcoroasă! Aurel mai ştia şi că în cealaltă pădure de lângă oraş există un bârlog de urs semănând cu o peşteră răcoroasă, aşa că, la intersecţie, a făcut stânga în loc de dreapta. Acum, Aurel stă singur în întreg apartamentul său, iar rudele stau singure într-un întreg salon de spital.

* Printre turiştii înghesuiţi la intrarea în "Peştera Liliecilor" (25 de lei turul cu ghid) s-au aflat şi nişte doamne cu cocuri înalte, grele, strălucind de la fixativ, care s-au bucurat la gândul că "liliacul aduce noroc". Cercetătorii britanici lucrează acum la un studiu privind impactul fixativului asupra sistemului nervos al liliecilor şi relaţia dintre parfumul de damă şi turbarea mamiferelor din ordinul Chiroptera.

* 127 de alţi turişti au pătruns (tot cu ghid) în Peştera Haiducilor (mulţi crezuseră că e popasul turistic omonim, cu grătare şi bere!), la răcoare. După cinci minute a încolţit sămânţa zâzaniei, iar grupul vesel s-a împărţit în două tabere antagoniste: prima, formată din cei convinşi că alea din tavan sunt stalactite, iar cele de jos în sus sunt stalagmite, iar a doua, formată din turişti cu păreri complet opuse. Cele două tabere au început să se certe tot mai vehement, stârnind ecouri prin galerii şi trezind la viaţă jivine din specii dispărute. Câteva exemplare dintr-o asemenea specie dispărută, care dormeau în timpul programului de muncă, s-au trezit şi au sărit la bătaie cu uneltele profesiei, în lumina jucăuşă a lămpaşelor de pe căşti.

* Şi românii aflaţi la serviciu suferă în aceste zile de căldură; din fericire, prin lege, patronii sunt obligaţi să ofere angajaţilor apă minerală sau chiar duşuri la locul de muncă. Un patron din judeţul Vaslui a oferit angajaţilor sticle cu apă minerală, iar aceştia au făcut rachiu din ea (şi sala de duşuri amenajată de acelaşi patron le-a picat bine, fiindcă au vândut robinetele şi ţevile pe vin). Apă minerală au primit şi angajaţii unei fabrici de îmbuteliat apă minerală; la fel au păţit şi angajaţii secţiei "Duşuri" ai unei băi comunale, cărora conducerea le-a montat duşuri la locul de muncă. Şi patronii unor firme din mediul rural au montat, în secţiile de producţie, aparate de aer condiţionat şi ventilatoare; ei încă speră ca primarii să-şi respecte promisiunile din campania electorală şi să tragă curent în localităţile respective.

Comentarii