S-a dat drept medic, dar nu a învăţat numele spitalului la care pretindea că lucrează

vineri, 13 februarie 2015, 02:56
2 MIN
 S-a dat drept medic, dar nu a învăţat numele spitalului la care pretindea că lucrează

Cum şi-a dat seama o femeie din Iaşi că accidentul soţului este, de fapt, o farsă.

O ieşeancă a făcut plângere la Poliţie după ce a fost pe punctul de a fi înşelată prin cunoscuta metodă „Accidentul“. Femeia a fost sunată de un individ care i-a comunicat că soţul ei a avut un accident rutier şi că are nevoie urgentă de bani pentru operaţie. Ca să fie mai convingător, băr­batul a dat la telefon şi un „me­dic“ ca să confirme „pove­stea“. Însă acesta a pronunţat greşit numele spitalului, iar ieşeanca a înţeles că este o încercare de escrocare.

„În cursul zilei de 11 februarie, Secţia 1 (Alexandru cel Bun, n.r.) a fost sesizată de o femeie de 33 de ani despre faptul că persoane necunoscute au apelat-o telefonic şi au încercat să o înşele de suma de 35.000 lei. În fapt, reclamanta a fost sunată în jurul orelor 12 pe telefonul fix de la locul său de muncă, fiind anunţată că soţul ei a avut un accident rutier şi se află internat la un spital. De asemenea, o femeie care s-a recomandat a fi medic i-a comunicat că soţul ei are multiple fracturi, iar pentru intervenţia chirurgicală are nevoie de 35.000 lei, rănitul urmând să fie transferat la un spital din Bucureşti. Cea apelată şi-a dat seama că situaţia prezentată este falsă, şi a încheiat convorbirea“, a precizat Mădălin Ţă­ranu, co­misar şef în cadrul Poliţiei.

În acest caz, poliţiştii au precizat că a fost deschis un dosar penal pentru infracţiunea de tentativă de înşelăciune, în încercarea de a-i depista pe autorii tentativei.
 

Comentarii