S-a dus după pâine acum 10 zile şi nu s-a mai întors: minora a dispărut din centrul Bucium

joi, 25 mai 2017, 01:50
1 MIN
 S-a dus după pâine acum 10 zile şi nu s-a mai întors: minora a dispărut din centrul Bucium

O adolescentă din judeţ aflată în grija sistemului de protecţie socială a dispărut din centrul în care era ocrotită. Gianinca C., în vârstă de14 ani, care locuia în Centrul de Plasament Bucium, a dispărut de mai bine de zece zile. 

Potrivit reprezentanţilor Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului (DGASPC), minora a dispărut din centru după ce a primit aprobare să meargă la un magazin alimentar din zonă. „Minora a ieşit din centru după ce a obţinut un bilet de voie, să meargă până la un magazin alimentar aflat în vecinătatea complexului. Tânăra nu a mai revenit în centru, şi atunci s-au anunţat autorităţile“, a arătat Tiberiu Bantaş, purtător de cuvânt al DGASPC.

Oficialii direcţiei ieşene au mai arătat că, până în urmă cu doi ani, minora a fost sub îngrijirea unui asistent maternal din judeţ. Adolescenta şi-ar fi vizitat familia care a îngrijit-o în vacanţa de Paşti. La un moment dat, minora ar fi fugit inclusiv de acolo, fără să mai dea vreun semn de viaţă ulterior. Ultima dispariţie a fetei îi îngrijorează şi pe cunoscuţii săi, care au postat pe Facebook un mesaj prin care cer informaţii suplimentare. „O fetiţă de 14 ani, pe numele Gianina, este dispărută din Centrul de plasament copii Bucium din data de 14 mai. Nu ştim dacă a fugit sau dacă a fost răpită“, au scris prietenii minorei pe Facebook. Dispariţia minorei a fost sesizată şi Poliţiei.

 

 

  

Comentarii