S-a stins din viaţă Georgeta Datcu, unul dintre cei mai buni dascăli de la UMF Iaşi

marți, 11 august 2015, 01:57
2 MIN
 S-a stins din viaţă Georgeta Datcu, unul dintre cei mai buni dascăli de la UMF Iaşi

Prof.dr. Georgeta Datcu, considerată a fi unul dintre cei mai buni dascăli pe care i-a avut Facultatea de Medicină Generală de la Universitatea de Medicină şi Farmacie „Grigore T. Popa“ din Iaşi, s-a stins ieri din viaţă.

Cei care au cunoscut-o au vorbit despre o persoană modestă, un dascăl foarte bun şi un profesionist în domeniu, aceasta fiind şef de clinică la Spitalul „Sfântul Spiridon“ din Iaşi. Aceasta le-ar fi transmis apropiaţiilor, ştiind că urmează să fie răpusă de o boală grea, care a avansat rapid, că nu doreşte niciun omagiu special la finalul vieţii.

„Doamna profesor Georgeta Datcu este o personalitate emblematică pentru Universitatea de Medicină şi Farmacie «Grigore T. Popa» din Iaşi, pentru Facultatea de Medicină. Pe lângă devotamentul său la patul bolnavului se adaugă extraordinarul talent de dascăl, formând în decursul timpului generaţii de studenţi şi de tineri medici rezidenţi în domeniul medicinei interne şi al cardiologiei“, a declarat prof. dr. Doina Azoicăi, decanul Facultăţii de Medicin Generală de la UMF Iaşi.

Aceasta a adăugat că prof.dr. Georgeta Datcu, care s-a pensionat de la Spitalul „Sf. Spiridon“ în septembrie 2008, a fost mai mult decât un simplu dascăl, fiind „un formator de şcoală“. „Pentru noi, acest lucru reprezintă un îndemn şi un imbold pentru ca ceea ce a făcut să continuăm şi să dăm substanţă medicinei interne şi cardiologiei. Îi mulţumim doamnei profesor. Lacrimile noastre sunt un semn prea mic pentru dragostea pe care i-o purtăm“, a mai spus prof.dr. Doina Azoicăi.

Înmormântarea va avea loc miercuri, de la ora 10.00, la Cimitirul „Eternitatea“.

Comentarii