Fotoliile de membru al Autorităţii Teritoriale de Ordine Publică vor fi disputate în instanţă.

Scandalul de la comisia tăietorilor de frunze la câini ajunge în instanţă

sâmbătă, 01 octombrie 2016, 01:53
1 MIN
 Scandalul de la comisia tăietorilor de frunze la câini ajunge în instanţă

Reprezentanţii PNL şi-au anunţat intenţia de a ataca în contencios administrativ hotărârea Consiliului Judeţean prin care au fost desemnaţi consilierii membri ai ATOP. „Vom depune la Prefectură documentaţia aferentă procedurii prealabile, după cum prevede legea. În funcţie de răspunsul pe care îl vom primi din partea Prefecturii, ne vom îndrepta ulterior în instanţă împotriva acestei hotărâri a CJ“, a declarat liderul consilierilor judeţeni PNL, Daniel Minciună. 

În cadrul şedinţei de miercuri a CJ, majoritatea a desemnat ca membri ai ATOP trei reprezentanţi ai PSD, doi membri ai ALDE şi unul din partea PMP, respingând cele două propuneri făcute de liberali. Reprezentanţii PNL spun că adoptarea hotărârii a fost viciată de faptul că au votat şi candidaţii la posturile de membru al ATOP şi de faptul că în componenţa rezultată în urma votului, ATOP nu este reprezentativ. „Legea interzice votul consilierilor care au un interes patrimonial în hotărârea supusă dezbaterii. S-a făcut o excepţie atunci când au fost aleşi preşedintele şi vicepreşedinţii CJ, dar ea nu mai operează în cazul consilierilor. Apoi, zeci de comune care au ales primari liberali nu vor mai fi reprezentate în ATOP“, a spus Minciună.

 
Conform legii administraţiei publice locale, „nu poate lua parte la deliberare şi la adoptarea hotărâ­rilor consilierul care, fie personal, fie prin soţ, soţie, afini sau rude până la gradul al patrulea inclusiv, are un interes patrimonial în problema supusă dezbaterilor consiliului“. Hotărârile adoptate cu încălcarea acestor dispoziţii sunt nule de drept. 

Comentarii