Schimburi de carte la BCU între elevii de la colegiile tehnologice

marți, 23 mai 2017, 17:45
1 MIN
 Schimburi de carte la BCU între elevii de la colegiile tehnologice

Biblioteca Centrală Universitară „Mihai Eminescu“ din Iaşi devine astăzi locul în care elevii de la Colegiul Tehnic „I.C. Ştefănescu“, dar şi de la celelalte licee tehnologice din Iaşi, pot face schimb de cărţi, dar şi în care îşi pot împărtăşi dragostea pentru literatură şi gusturile lor literare.

Activitatea face parte din programul „Şcoala altfel“ şi este intitulată „Schimb o carte“. Astfel, între orele 9 şi 12, elevii claselor IX-XII de la liceele tehnologice din Iaşi au posibilitatea de a pătrunde într-un univers al lecturii. Evenimentul se află la prima ediţie, BCU fiid cea care va facilita introducerea „pe piaţa“ de carte.
 
„Elevii vor face schimb de cărţi între ei, dar vor dona cărţi şi bibliotecii. Vor lăsa câte o carte donată de ei. De asemenea, elevii vor aduce şi nişte produse de la secţia de textile, nişte trăistuţe cu tricolorul. Va fi un fel de târg, un schimb de cărţi între elevii de la liceele tehnice. Aşa îi introducem în lumea cărţii pe copii, acest eveniment este ca o deschidere spre această lume“, a punctat Dolores Voinea, directorul colegiului organizator. 

Comentarii