Se caută drumurile pe care a umblat Creangă. Sunt 179 ani de la naşterea sa

marți, 01 martie 2016, 11:54
1 MIN
 Se caută drumurile pe care a umblat Creangă. Sunt 179 ani de la naşterea sa

Biblioteca Judeţeană „Gheorghe Asachi“ din Iaşi organizează astăzi, de la ora 14, la Colegiul Naţional „Garabet Ibrăileanu“, o întâlnire-dezbatere a Clubului Clepsidra. Ediţia este dedicată lui Ion Creangă, denumit „maestrul basmelor şi poveştilor“ de către organizatori, celebrându-se faptul că se împlinesc 179 de ani de la naşterea sa.

Cu ocazia acestui eveniment, prof.dr. Constantin Dram, de la Universitatea „Alexandru Ioan Cuza“ din Iaşi, va susţine conferinţă intitulată „Ion Creangă: Drumur reale, drumu ficţionale“.

„Drumurile lui Creangă sunt privite atât din ceea ce ne oferă textele sale ficţionale, cât şi din perspectiva relativ puţinelor drumuri ce ţin de biografie unui scriitor pe care îl putem înţelege mai cu seamă din perspectiva unei «navete esenţiale» Humuleşti-Iaşi-Humuleşti“, au precizat organizatorii, adăugând şi faptul că în conferinţa se va discuta despre călătoriile importante din viaţa scriitorului Ion Creangă, cât şi despre toposul drumului în operele sale cele mai cunoscute.

La finalul întrevederii, cea mai pertinentă întrebată adresată din public va fi premiată cu un pachet de cărţi oferit de Editura Corint.

Comentarii