Se pare că marinarul român a dispărut în Marea Galbenă cu cafeaua în mână

miercuri, 26 august 2015, 13:20
2 MIN
 Se pare că marinarul român a dispărut în Marea Galbenă cu cafeaua în mână

Aurelia Mandeş, fiica marinarului dispărut din 5 august în Marea Galbenă, acuză autorităţile că nu se ocupă de acest caz şi că raportul efectuat are informaţii superficiale.

Pe data de 17 iulie a avut loc ultima convorbire dintre marinar şi fiica sa.

"Informaţiile sunt superficiale şi lipsite de profunzime. Nu mă pot baza pe un raport preliminar. Cer sprijinul autorităţilor române din China pentru aprofundarea situaţiei. De a doua zi am luat legătura cu cei de la Ministerul de Externe, dar nu am mai primit niciun e-mail în urma dialogului primit", a declarat femeia într-o intervenţie telefonică pentru emisiunea "România, acum".

Potrivit raportului, se pare că marinarul a dispărut cu cafeaua în mână.

"Nu ştiu ce acţiuni s-au întreprins acolo. Li s-au luat doar interviuri. Nu s-au adus câini, nu s-au verificat camere video", explică fiica marinarului despre presupusa anchetă.

Mandeş susţine că tatăl său a dispărut la două săptămâni de la îmbarcare, iar nava era nouă.

"Era vesel, comunicativ, ne-a sunat înaintea deplasării în China, rugându-ne să îi reîncarcăm cartela pentru a comunica în continuare. Niciun semn de întrebar nu ni s-a ridicat", a explicat femeia.

Mandeş precizează că cei de la consulat i-au spus că vor lua legătura cu autorităţile locale, iar cei de la Ministerul de Externe, că se ocupă de caz.

Petrică Mandeş, ofiţer 1 mecanic pe vasul comercial Huahine, aflat sub pavilion maltez, a dispărut fără urmă de la bord în noaptea de 5 august 2015, în timp ce nava se afla la 180 de mile est de coasta Chinei. În ziua dispariţiei, familia a primit un telefon prin care era anunţată că acesta nu este de găsit de circa 10 ore. Rudele acuză autorităţile că nu demarat nicio anchetă pentru elucidarea cazului.

b1.ro

 

Comentarii