Semimaratonul ieşean a fost câştigat de un tânăr basarabean

luni, 25 aprilie 2016, 01:56
2 MIN

Mii de ieşeni au participat sâmbătă şi duminică la evenimentele stradale care au avut loc: procesiuni religioase, competiţie de alergare şi  „Cupa Moldovei în gastronomie” . La semimaraton au participat şi doi candidaţi la Primărie.

Evenimentele petrecute la sfârşitul săptămânii trecute la Iaşi au atras mii de ieşeni în stradă. Principalele manifestări au constat în „Cupa Moldovei în gastronomie”, Semimaratonul 2016 şi două mari procesiuni religioase. În cadrul primului eveniment amintit, aflat la cea de-a VI-a ediţie, invitatul special a fost cel supranumit „Regele Mondial al Grătarelor”, canadianul Robert Rainford. Ieşenii care au trecut prin Piaţa Unirii în zilele de sâmbătă şi duminică au avut ocazia să deguste gratuit specialităţi gătite de circa 200 de bucătari din peste 20 de ţări participante. Printre manifestările incluse în program a fost şi un campionat de pizza.

La Semimaraton 2016, care s-a desfăşurat ieri, au participat peste 1.000 de persoane, atât din ţară, cât şi din Republica Moldova. Startul semimaratonului a fost dat de către primarul interimar Mihai Chirica, iar la cursă a participat un contracandidat de-al său la Primărie, independentul Andrei Postolache, acesta fiind prezent şi la prima ediţie a competiţiei, care a avut loc anul trecut. Participanţii au alergat pe traseul Palatul Culturii – bdul Anastasie Panu – str. Elena Doamna – b-dul Independenţei – Piaţa Mihai Eminescu – strada Păcurari – şoseaua Păcurari – întoarcere la sensul giratoriu Păcurari – şoseaua Păcurari – strada Păcurari – Piaţa Mihai Eminescu – strada Gavril Muzicescu – strada Arcu – b-dul Ştefan cel Mare şi Sfânt – Palatul Culturii.

„Vremea a fost foarte bună pentru alergat. Din punct de vedere organizatoric, nu am observat deficienţe, din contră, totul a fost foarte bine pus la punct. Au fost peste 1.000 de participanţi. În ciuda restricţiilor de circulaţie, doar pe strada Palat au fost unele probleme cu şoferi nerăbdători, dar, în rest, nu au fost incidente”, a declarat unul dintre participanţii la semimaraton. În schimb, alţii au sesizat deficienţe. "Au încurcat ceva premii… Se vede că nu e organizat de sportivi. Apă doar la capăr Păcurari sau la Palat. Traficul tot nu a fost oprit complet. Sunt curioasă câţi concurenţi vor fi la anul", a precizat o competitoare. Cel mai bun timp la competiţie l-a înregistrat un tânăr sportiv de 23 de ani din Republica Moldova (Mihai Bizniuc), care a terminat cursa după o oră şi 10 minute. Un alt eveniment a fost procesiunea religioasă de Florii, la care au participat sute de credincioşi ortodocşi. Manifestarea a avut loc pe traseul Biserica Bărboi – strada Costache Negri – Biserica Trei Ierarhi – b-dul Ştefan cel Mare şi Sfânt – Catedrala Mitropolitană. 

Comentarii