N

Şi-a bătut sora în ziua în care a ieşit din arest. Motivul primei încarcerări: îşi bătuse fratele

N

vineri, 02 mai 2014, 01:50
2 MIN
 Şi-a bătut sora în ziua în care a ieşit din arest. Motivul primei încarcerări: îşi bătuse fratele

\N

Un bărbat de 39 de ani a fost trimis în judecată de procurorii Parchetului de pe lângă Judecătoria Iaşi după ce şi-a lovit cu bestialitate sora. Anchetatorii menţionează că ieşeanul Costel Dabija ar fi comis fapta în ziua în care a ieşit din arest, acolo unde a stat pentru că şi-a lovit fratele.

Potrivit rechizitoriului, Costel Dabija a fost condamnat la finele anului trecut la patru ani de închisoare cu executare pentru vătămare corporală gravă, comisă împotriva unui frate de-al său. În luna februarie a acestui an, Dabija s-a împăcat cu victima iar instanţa a admis apelul, revocând totodată şi măsura arestării preventive. Pe 18 februarie, la orele 19.00, Dabija a ajuns la domiciliul său din satul Gârbeşti, comuna Ţibana, acolo unde se aflau fraţii, surorile şi mama sa. “Când a intrat în locuinţă, Dabija Strătica i s-a adresat lui Dabija Costel cerându-i să se şteargă pe picioare, pentru a nu murdări podeaua, moment în care între cei doi a izbucnit o ceartă, Dabija Costel sărind la bătaie la sora sa. Acesta a lovit-o cu pumnii şi palmele în zona capului, a tras-o de păr trântind-o la podea, unde a continuat să o lovească cu picioarul în spate”, se arată în rechizitoriu.

Procurorii notează că niciuna dintre rudele lui Dabija nu au avut curaj să intervină, ba mai mult, unul dintre fraţi a fugit în curte. Victima a încercat să sune o altă soră din Iaşi, moment în care Dabija i-a smuls telefonul şi a bătut-o cu cureaua. Sora din Iaşi a reuşit, în cele din urmă, să anunţe poliţia, care a venit la faţa locului şi a aplanat conflictul.
 

Comentarii