Şi USAMV intră în febra alegerilor pentru funcţia de rector

vineri, 12 februarie 2016, 02:56
2 MIN
 Şi USAMV intră în febra alegerilor pentru funcţia de rector

Universitatea de Ştiinţe Agricole şi Medicină Veterinară „Ion Ionescu de la Brad“ din Iaşi este ultima care intră în febra alegerilor pentru funcţia de rector.

Ieri a fost prima zi în care posibilii candidaţi au putut să îşi depună dosarele, însă prof.dr. Ioan Ţenu, prorector responsabil cu activitatea didactică la USAMV şi preşedintele Biroului Electoral, a precizat că nu s-a prezentat nimeni în cursul zilei de ieri pentru a-şi depune planul ma­nagerial.

După cum a precizat anterior „Ziarul de Iaşi“, prof.dr. Vasile Vîntu, actualul rector, este singurul care a anunţat că va candida, dorind să obţină al doilea mandat, în timp ce prof.dr. Valeriu Cotea, care a candidat în urmă cu patru ani, a declarat că nu doreşte să se înscrie anul acesta în cursă pentru funcţia de rector.

„La momentul oportun, în planul managerial pentru mandatul 2016-2020, veţi vedea că, evident, sunt lu­crurile care continuă, dar sunt şi lucruri noi. Fără îndoială este o altă etapă, dar sunt aspecte care transcend un mandat. Indiferent că voi câştiga eu sau altcineva, nu cred că va spune cineva că nu se va ocupa de calitatea învăţă­mân­tului. Este nevoie de o asemenea preocupare, pentru că nu suntem acolo unde ne-am dori şi trebuie să ţinem cont de lucrul acesta“, a declarat prof.dr. Vasile Vîntu.

În această săptă­mâ­nă, s-a ales însă la Agronomie preşedintele Senatului, în persoana lui prof.dr. Gerard Jită­rea­nu, care a ajuns astfel la un al doilea mandat şi care a fost în trecut rector al universităţii. Acesta a fost votat în unanimitate de către cei 29 de membri ai Senatului şi va conduce acest for pentru următorii patru ani.

Dosarele pentru funcţia de rector mai pot fi depuse până pe 18 februarie, iar pe 26 au loc alegerile.

Comentarii