COMUNICAT DE PRESĂ

„SOS! Salvați bojdeuca lui Creangă”! Apelul unui consilier județean

luni, 24 aprilie 2017, 14:51
1 MIN
 „SOS! Salvați bojdeuca lui Creangă”! Apelul unui consilier județean

Primul muzeu memorial din România, inaugurat în aprilie 1918, se află la un pas de a deveni istorie. De aceea, ȋn cursul zilei de astăzi, liderul consilierilor județeni ai PMP Iaşi, Alin Aivănoaei, a depus la Consiliul Județean o adresă prin care solicită instituției să aloce din resursele financiare proprii fondurile necesare reabilitării acoperișului și intervenției de urgență la învelitoarea „Bojdeucii I. Creangă”, pentru a proteja patrimoniul existent până la următorul apel de proiecte pe fonduri europene.

Concret, consilierul judetean PMP doreste alocarea din excedentul județului Iași a sumei prevăzute în documentația de avizare a lucrărilor de intervenţie şi a indicatorilor tehnico economici pentru salvarea patrimoniului existent aflat în interiorul muzeului şi evitarea producerii unor pagube ce pot fi produse acestui edificiu.

Solicitarea consilierului vine ca urmare a faptului ca Bojdeuca „Ion Creangă”, cel mai vizitat obiectiv din cadrul Muzeului Naţional al Literaturii Române din Iaşi, a pierdut şansa de a fi reabilitată pe fonduri europene POR 2014 – 2020, Axa prioritara 5- Îmbunătățirea mediului urban și conservarea, protecția și valorificarea durabilă a patrimoniului cultural.

Ataşată găsiţi adresa consilierului judeţean PMP, Alin Aivanoaei, către Consiliul Judeţean Iaşi:

ADRESA – PARTEA I

ADRESA – PARTEA A II-A

Lider de grup
Consilier județean PMP Iaşi
Alin Aivănoaei

Comentarii