Spaima provocată de sindromul hemolitic uremic revine. Micuț adus la Spitalul de Copii din Iaşi

luni, 16 mai 2016, 01:53
2 MIN
 Spaima provocată de sindromul hemolitic uremic revine. Micuț adus la Spitalul de Copii din Iaşi

Un copil cu sindrom hemolitic uremic a fost transferat sâm­bătă de la Spitalul din Bacău la Spitalul pentru Copii „Sfânta Maria“ din Iaşi.  

 

Băieţelul în vârstă de un an şi două luni a fost adus în stare gravă. Iniţial, medicii erau re­zervaţi în privinţa prognosticului micuţului, dar, duminică, starea lui era ameliorată şi a fost pus pe dializă. „Starea generală a copilului este uşor ameliorată, este stabil hemodinamic şi a fost hemodializat. Este pe tratament specific afecţiunii şi a rămas în continuare în urmărire în Terapie Intensivă“, a declarat doctorul Cătălina Ionescu, purtătorul de cuvânt al spitalului ieşean. 

În luna februarie a acestui an a mai fost un caz de copil cu sindrom hemolitic uremic, tot din Bacău, care a fost transferat la Spitalul de Copii Iaşi. Atunci, reprezentanţii spitalului au precizat că fetiţa era infestată cu bacteria Escherichia coli, dar nu se cunoştea cauza infestării. Ministetrul Sănătăţii (MS) a anunţat pe 14 mai că un copil din judeţul Argeş a fost diagnosticat cu sindrom hemolitic uremic şi a fost transferat la Spi­talul „Marie Curie“ din Bucu­reşti. Micuţul în vârstă de un an şi opt luni a fost supus procedurilor de dializă peritoneală. În ambele cazuri, DSP Bacău şi DSP Argeş au declanşat anchete epidemiologice pentru a afla sursa îmbolnăvirii.

De la începutul anului, 18 copii cu sindrom hemolitic uremic au fost transferaţi din Ar­geş la Spitalul „Marie Curie“ din Capitală. Tot în acea peri­oadă, fostul ministru al Sănă­tăţii, Patriciu Achimaş-Cada­riu, a anunţat că, de pe 10 martie, se vor efectua controale în­cru­cişate între judeţe care vor fi coordonate direct de MS. Rolul acelor controale era de a îm­piedica apariţia altor tragedii precum cea din luna februarie din Argeş. 

 

 

Comentarii