SPERANŢE Sportivul de 17 ani suferind de cancer a ajuns acasă

sâmbătă, 09 mai 2015, 01:51
3 MIN
 SPERANŢE Sportivul de 17 ani suferind de cancer a ajuns acasă

Elevul de la Liceul Sportiv din Iaşi internat de cinci luni la Roma pentru iradierea cu plutoniu a ajuns în cursul zilei de ieri acasă. Radu Avasilcăi, în vârstă de 17 ani, o mare speranţă fotbalistică, a terminat acum câteva săptămâni tratamentul pentru tumora descoperită de medicii ieşeni pe nervii optici, însă a fost nevoit să mai rămână internat la Policlinica „Agostino Gemelli” deoarece a avut nevoie de supraveghere şi recuperare.

„Ne-am luat bilet de avion şi ajungem acasă. Radu se simte mai bine, a început să simtă gustul la mâncare, să deosebească rece de cald; înainte nu putea, de la radiaţii. Medicii ne-au spus în urma RMN-ului şi a radiografiilor că corpul trebuie să se cureţe şi abia după aceea vor vedea curat dacă mai există vreun pericol. Trebuie să revenim peste câteva luni la control”, ne-a declarat Cristinel Avasilcăi chiar înainte să pornească spre România.

Răducu abia aşteaptă să-şi revadă mama şi sora, dar şi colegii de clasă, care cu siguranţă îi vor face o vizită cât de curând. În tot acest timp, Răducu a trecut printr-o perioadă extrem de dificilă, deoarece medicii din ţară i-au spus că va muri până la Crăciun dacă nu pleacă în străinătate la tratament de specialitate, tratament ce nu poate fi făcut în România. În urma unei campanii umanitare, Răducu a strâns în jur de 60.000 de euro, bani cu care a plecat să facă radioterapie cu plutoniu şi chimioterapie, în Italia. În timpul tratamentului, acesta nu a putut să mănânce aproape nimic, fiind permanent în perfuzii şi alimentat artificial.

Din cauza radiaţiilor acesta s-a simţit extrem de slăbit, a avut stări de vomă, dureri mari de cap şi lipsa poftei de mâncare. Ba mai mult, şi-a pierdut gustul şi ajunsese să nu mai facă diferenţa între fierbinte şi rece. Răducu s-a internat în primele zile de Crăciun, iar tratamentul a început la jumătatea lunii ianuarie, după ce a trecut printr-o simulare la care corpul său a răspuns bine.

CITEŞTE ŞI:   Cumpănă pentru Răducu, tânărul diagnosticat cu cancer

La externare medicii i-au spus tatălui că preţul pentru tratament nu depăşeşte 30.000 de euro, o veste extrem de bună, ţinând cont de preţurile ce i s-au spus la celelate clinici din Germania şi Elveţia. Drumul spre vindecare a fost cu peripeţii şi multe momente de deznădejde, deoarece Răducu trebuia să meargă iniţial la o clinică în Elveţia, iar preţul tratamentului nu a fost deloc cel estimat la început, ajungând de la 20.000 de euro la 100.000 de euro, un preţ de cinci ori mai mare.
Disperat, tatăl lui Răducu a găsit o altă clinică, de astă dată în Germania, unde întreg tratamentul îi costa 40.000 de euro. Însă şi aici s-au lovit de probleme, deoarece clinica putea să-l programeze pe Răducu abia în luna martie, când ar fi fost prea târziu pentru tânăr. Într-un final, aceştia au găsit clinica din Roma. Vom reveni cu povestea lui Răducu la el acasă, după ce acesta se va simţi mai bine şi ne va primi în vizită.

 
 
 

Comentarii