De Sănătate

Punem punctul pe știi

Spital ieşean, într-un program-pilot naţional

luni, 12 septembrie 2016, 01:53
2 MIN
 Spital ieşean, într-un program-pilot naţional

După finalizarea primului ciclu de acreditare a spitalelor, Autoritatea Naţională de Management al Calităţii în Sănătate (ANMCS) a trimis către unităţile medicale din ţară o invitaţie de a face parte dintr-un program-pilot derulat de aceştia, prin care să fie evaluaţi indicatorii de evaluare folosiţi în procesul de acreditare.

Spitalul Clinic de Recuperare a acceptat să fie inclus în acest program, care se va desfăşura în a doua jumătate a lunii octombrie, timp de două zile, când va fi simulată o vizită de evaluare, fără să implice vreun cost din partea unităţii medicale şi fără să fie întocmite rapoarte de evaluare. „Concluziile care vor reieşi din această evaluare a indicatorilor propuşi de către experţii care au elaborat şi standardele de acreditare vor fi utilizate la îmbunătăţirea procesului propriu-zis de evaluare, de eficientizare a acestia şi la scăderea formalismului acreditării unităţilor sanitare”, au precizat reprezentanţii ANMCS.

Mai mult, prin această evaluare preliminară a indicatorilor, unităţile medicale care acceptă să fie parte din acest program-pilot vor intra în contact cu noile standarde, instrumente şi modalităţi de evaluare a activităţii spitalului, vor putea veni cu sugestii privind modificări ale instrumentelor de evaluare, pregătindu-se în acest mod de o nouă evaluare şi de o monitorizare a activităţii după acreditare. Spitalul Clinic de Recuperare a fost acreditat în anul 2015, fiind printre primele spitale care au primit vizita evaluatorilor. 

Comentarii