Spitalul de Infecţioase şi-a refăcut stocul de vaccin antigripal

joi, 18 februarie 2016, 20:06
2 MIN
 Spitalul de Infecţioase şi-a refăcut stocul de vaccin antigripal

Spitalul de Boli Infecţioase „Sfânta Parascheva“ şi-a refăcut stocul de Tamiflu, medicament adminsitrat pacienţilor care prezintă simptome de gripă.

Unitatea medicală a primit ieri-dimineaţă un stoc de 50 de comprimate care vor expira în vară. Iniţial, spitalul comandase 300 de comprimate, însă, pentru că furnizorul a anunţat că stocul pe care îl are expiră în iulie, unitatea medicală a redus comanda.

„Nu ar fi fost normal să cumpărăm mai multe comprimate, iar ele să expire repede, fără să apucăm să le folosim. Noi avem acum pacienţi care prezintă simptome de gripă, dar nu atât de mulţi. Chiar astăzi am internat o bolnavă pentru care am trimis probe de exsudat la laboratoarele specializate“, a arătat infecţionistul Dănuţ Teodor, purtător de cuvânt al Spitalului de Boli Infecţioase.

Probele recoltate de infecţioniştii ieşeni sau de medicii de familie sunt trimise la Institutul „Matei Balş„ sau Institutul „Cantacuzino“ din Capitală, acolo unde se verifică dacă pacienţii au contactat sau nu un virus gripal.

Până în prezent, rezultatele laboratoarelor bucureştene au arătat că patru ieşeni au avut gripă în acest sezon rece. Potrivit Centrului naţional de supraveghere şi control al bolilor transmisibile, în Iaşi au fost depistate patru cazuri de gripă, dintre care trei sunt de tip A, subtip H1, şi unul cu virus gripal de tip B.

Spitalele din zona Moldovei îşi refac stocurile de medicamente, după ce Ucraina a declarat stare de urgenţă din cauza unui focar de gripă AH1N1. Până pe 28 ianuarie, Ministerul Sănătăţii din Ucraina a confirmat 122 decese din cauza virusului AH1N1, zonele cele mai afectate fiind Kiev, Odessa şi Lvov.

Comentarii