Ştefănescu şi Fortuna urcă Iaşul în frunte

joi, 06 aprilie 2017, 01:43
4 MIN
 Ştefănescu şi Fortuna urcă Iaşul în frunte

 Gaz Metan Mediaş – CSM Poli Iaşi 0-2 (0-1), în etapa a IV-a a play-out-ului Ligii I de fotbal. Fotbalistul împrumutat de la FCSB a fost decisiv, obţinând un penalty şi înscriind un gol care a adus victoria Iaşului într-un meci dominat net de gazde

 
 
 
Mediaş: Greab – Creţu, Trtovac, Zaharia (’86 – Tahar), Buzean – I. Cristea, Bic – Munteanu, Eric (’58 – Sikorski), C. Petre (’58 – Curtean) – Buziuc. Antrenor: Cristian Pustai.
Iaşi: Grahovac – Bosoi, Mihalache, Frăsinescu, Sato – Gheorghe, Răuţă – Ciucur (’78 –  Mitic), Ştefănescu, Panţîru (’32 – Voicu) – Golubovic (’67 – A. Cristea). Antrenor: Eugen Neagoe.
Cartonaşe galbene: Eric (’29), Curtean (’87) – Răuţă (’29), Mihalache (’76), Bosoi (’79).
Arbitri: George Găman; Laszlo Bucsi, Vladimir Bîrleanu.
 
0-1. min. 45: Gheorghe, dintr-un penalty obţinut cu inteligenţă de Ştefănescu, după un duel cu Zaharia.
0-2, min. 85: Ştefănescu a marcat la capătul unei acţiuni individuale purtate în lateral stânga.
 
Spusele antrenorului CSM, Eugen Neagoe, care anunţase că va merge la Mediaş cu gândul la victorie, nu s-au simţit deloc în prima repriză, în care ieşenii au jucat foarte defensiv. Ardelenii nu au refuzat invitaţia de a prelua frâiele jocului, însă oaspeţii au beneficiat din plin de forma slabă a lui Eric, care a impus o viteză de joc uşor de anihilat. În plus, Iaşul a avut noroc încă din start, când Buziuc (‘4) a trimis în bară, şansa surâzând moldovenilor şi pe finalul actului întâi. La prima acţiune cât de cât consistentă a oaspeţilor, Ştefănescu i-a luat faţa lui Zaharia, a ştiut să obţină penalty, iar Vasile Gheorghe a transformat, stabilind un scor la pauză nedrept pentru gazde. Asta pentru că Mediaşul a avut între cele două momente şi controlul jocului şi câteva încercări – Trtovac (min. 13), Munteanu (’23) – anihilate de portarul oaspeţilor, care a parat în prelungiri şi reluarea lui Buziuc.
Pauza nu a ajutat Mediaşul să treacă de şocul primirii unui gol pe finalul unei reprize pe care o controlase, astfel că primele 25 de minute au fost sterpe. Gazul s-a trezit brusc, a avut un iureş furibund timp de cinci minute, însă Zeiţia Fortuna i-a mângâiat din plin pe moldoveni: Sikorski (’70) a trimis, din careul mic, peste poarta în care se afla doar Sato, I. Cristea (’71), complet liber, a reluat, tot cu capul, de la 7 metri, în afara porţii, iar Sikorski (’74) nu a profitat de faptul că Grahovac a respins în faţă şutul lui Buzean.
Golul a căzut până la urmă, însă la poarta cealaltă, Ştefănescu închizând meciul cu cinci minute înainte de final, după ce a scos din joben o reuşită frumoasă.
Obţinută cu şansă, victoria duce Iaşul pe primul loc în play-out, forţându-i, teoretic, pe cei care doresc să îngroape fotbalul local să-şi mai pună un semn de întrebare.
 
Fără golgeteri în formula de start 
^ Anunţat titular, Lukacs Böle nu a evoluat după ce s-a accidentat la încălzire. Cum Neagoe a decis ca Andrei Cristea să fie rezervă, Iaşul a început meciul fără jucătorii care marcaseră 17 dintre cele 32 de goluri reuşite de CSM până la meciul de aseară. ^ Panţîru a bifat primul meci ca titular din Liga I. Fotbalistul adus în iarnă de la Ştiinţa Miroslava a fost schimbat însă după circa jumătate de oră. ^ Gazdele au cerut henţ în careu în minutul 22, la centrarea lui Eric, mingea lovindu-l pe Panţîru, însă arbitrul nu a acordat penalty. ^ În minutul 50, Golubovic s-a ciocnit tare cu Ionuţ Voicu, sârbul revenind pe gazon după câteva momente în care s-a resimţit serios. ^ Rezerve neutilizate la oaspeţi au fost Caparco, Ciucă şi Moldovan. ^ Ştefănescu a confirmat prestaţia verbală sinceră şi coerentă avută luni, la Divizia Locală, la Digi 24 Iaşi. “Am avut noroc în seara asta” a recunoscut MVP-ul meciului. ^ Fundaşul stânga al gazdelor, Ionuţ Buzean este consilier local în Mediaş. ^ Fostul portar al Politehnicii Iaşi, Răzvan Pleşca, a fost rezervă ieri la gazde. ^ Celălalt meci al etapei, disputat ieri: FC Botoşani – FC Voluntari 3-0 (1-0). Golofca (’25), Vaşvari (’72), L. Fülöp (’81). În min. 62, Deac (V) a fost eliminat.
Clasament play-out: 1. CSMP Iaşi – 25 p (6-1); 2. Mediaş – 25 p (3-3); 3. Botoşani – 23 p (6-2); 4. Voluntari – 17 p (2-6); 5. Pandurii – 16 p (2-1); 6. Timişoara – 14 p (3-2); 7. Concordia – 14 p (2-6); 8. ASA – 10 p (2-5).
 
 
Declaraţiile tehnicienilor
Cristi Pustai: “Meciul a fost spectaculos pentru spectatori. Nu şi pentru noi! Am avut multe situaţii de a înscrie, am dominat, am făcut presing, am avut bară, am şutat din 2 metri, din 3 metri, din 7 metri, dar am pierdut. Nu-mi aduc aminte să fi avut atâtea ocazii într-un meci! CSM a tras de timp la fiecare lovitură. Obiectivul nostru rămâne evitarea retrogradării. Trebuie să facem 32-33 de puncte”
Eugen Neagoe: “Nu mă consider un antrenor norocos. În sezonul regulat, cu Mediaşul am pierdut în ultimul minut. În dimineaţa jocului, am vorbit şi cu Golubovic şi cu Cristea şi le-am explicat că atunci când jucăm din trei în trei zile, trebuie să mai rotim. Pe Panţîru l-am schimbat pentru că avea ceva probleme. Nu ştiu ce va fi din vară la Iaşi, eu îmi fac datoria până în ultima zi de contract”.
 
 
 

Comentarii