Ştiaţi acestea despre Simona Halep ?

duminică, 08 octombrie 2017, 15:30
2 MIN
 Ştiaţi acestea despre Simona Halep ?
 

Românca este una dintre cele mai scunde jucătoare numărul 1 mondial din istoria WTA. Chiar dacă îi lipseşte deocamdată un turneu de Grand Slam, palmaresul ei este unul dintre cele mai strălucitoare din actualul top 10

 

 

* Simona este al 25-lea lider mondial al tenisului feminin. Ea este una dintre cele mai scunde jucătoare care au avut această onoare * primele două ocupante ale primului loc, americana Chris Evert-Lloyd şi australianca Evonne-Goolagong-Cawley erau la fel de înalte ca Simona, 1,68 m * lideri mondiali mai micuţi de statură au fost doar belgianca Justine Henin-Hardenne (1,67 m) şi americanca Jennifer Capriati (1,65 m). * Recordul de “altitudine” nu îl deţine Maria Şarapova (1,88 m), aşa cum s-ar crede,  şi o jucătoare mai veche de peste Ocean, Lindsay Davenport (1,89 m). * Dintre jucătoarele de astăzi de top 10, doar Dominika Cibulkova (Slovacia) o bate pe Simona la capitolul altitudine (în sens negativ): Dominika Cibulkova (1,60 m). Cea mai înallă jucătoare din Top Ten este acum Karolina Pliskova (1,86 m).

* Referitor la turnee câştigate, Simona Halep a rămas cu 15 victorii, pentru faptul că – aşa cum singură recunoştea – se află la mijlocul carierei. Este greu de crezut că o jucătoare de astăzi se va apropia de cifra Martinei Navratilova (177 de turnee) sau măcar de Steffi Graf (107) sau chiar de Serena Williams (72). În numai trei ani de când joacă la cel mai înalt nivel, Simona are tot atâtea turnee câştigate cât şi vedetele sârbeşti Ana Ivanovic şi Jelena Jankovic. Ana şi-a încheiat cariera, iar Jelena, la 32 de ani, e pe aproape * Dintre jucătoarele actuale de Top 10, ea este întrecută doar de Venus Williams (49), Caroline Wozniacki (26) şi Svetlana Kuzneţova (24), jucătoare cu mare experienţă. * Apropo de “Caro”: mai vârstnică doar cu un an decât Simona Halep, daneza a stat 67 de săptămâni pe poziţia 1 WTA, fără să câştige niciun turneu de Grand Slam, serie în care a jucat două finale, la fel ca şi românca: Caroline la US Open, Simona la Roland Garros. De asemenea, Simona şi Caroline au câte o singură finală jucată la Turneul Campionilor. În materie de Grand Slam, eficienţa maximă o are Garbiñe Muguruza: din cinci turnee câştigate, unul a fost la Roland Garros şi unul la Wimbledon * şi pentru cei care consideră că “dacă Grand Slam nu e, nimic nu e" şi că Simona a câştigat doar competiţii de duzină: din cele 15 turnee câştigate”, opt sunt foarte puternice: trei de Premier Mandatory, trei de Premier 5 şi două de “Premier şi atât!

Comentarii