Studenţii de la UMF au început deja procedurile de cazare. Aflaţi preţurile

marți, 04 august 2015, 16:05
2 MIN
 Studenţii de la UMF au început deja procedurile de cazare. Aflaţi preţurile

Studenţii Universităţii de Medicină şi Farmacie „Grigore T. Popa“ din Iaşi pot începe să îşi depună de astăzi cererile de cazare pentru a obţine un loc în căminele instituţiei de învăţământ superior din toamnă.

Înscrierile se fac online şi sunt deschise între 3 şi 28 august, când aceştia trebuie să completeze cererea de cazare şi să depună actele doveditoare în cazul în care fac parte dintr-o categorie specială – familişti, dosare sociale. Conform calendarului de cazare, cererile depuse până la data de 28 august vor fi analizate de către o comisie, iar un prim clasament va fi generat pe 3 septembrie, urmând ca pe 8 să fie făcut public. Cazarea efectivă va fi făcută începând cu data de 24 septembrie.

UMF pune la dispoziţia studenţilor nouă cămine pentru cazare, preţurile variind în funcţie de condiţii. Două dintre acestea, E1 şi E5, sunt pe strada Codrescu, preţurile pe student fiind de 160, respectiv 250 de lei. Mai sunt cele patru cămine de pe Sărărie, grupate câte două pe complexuri – 1 Mai A, 1 Mai B şi 1 Decembrie pavilion A şi respectiv B. La acestea două din urmă preţul pe lună este de 150 de lei, în timp ce în căminul 1 Mai A studenţii trebuie să plătească 140 de lei pe lună, iar la 1 Mai B 350. Rezidenţii, studenţii căsătoriţi şi salariaţii UMF pot să stea în căminele C9-C10, având tarife cuprinse între 350 şi 500 de lei pe lună, în funcţie de categoria în care se încadrează, ultimul cămin, T22, fiind în Campusul „Tudor Vladimirescu“, chiria aici costând 430 de lei pe lună.

 

Comentarii